Review Produk GLA Complex Shaklee

Sebelum saya cerita dengan lebih mendalam tentang kebaikan GLA Complex Shaklee, jom kita tengok dulu apa kandungan GLA Complex Shaklee ni.

GLA Complex Shaklee mengandungi Borage Seed Oil dari tumbuhan Borago officinalis yang diadun bersama Sunflower seed oil (Hellianthus annus) serta D alpha tocopherol (vitamin E).

GLA dipercayai dapat melambatkan atau menghentikan pertumbuhan sel kanser. Selain itu GLA juga membantu wanita untuk mengekalkan kesihatan semasa kedatangan haid dengan mengurangkan simptom PMS (Sindrom Pra Haid), sakit senggugut, sakit pada payudara dan ketidakstabilan mood semasa haid. Selain itu, GLA juga membantu wanita menopause dengan mengurangkan gejala menopause seperti hot flashes.

GLA juga sangat berkesan dalam menangani masalah keradangan kulit seperti jerawat dan alahan kulit serta ekzema. Sapa-sapa yang mempunyai masalah jerawat batu tu, sesuai sangat mencuba GLA ni. Highly recommended! 🙂

GLA juga didapati dapat membantu pesakit diabetes dengan melambatkan atau menghalang komplikasi diabetes seperti neuropathy (kerosakan saraf yang mengakibatkan kebas), nephropathy (kerosakan buah pinggang) dan retinopathy (kerosakan mata yang menyebabkan rabun dan buta). Selain itu GLA juga didapati membantu dalam tekanan darah tinggi, pesakit autisma atau ADHD serta pesakit arthritis.

Dan yang paling menarik tentang GLA DIGUNAKAN UNTUK KURUS! Di bawah ni adalah screenshot dari website Dr Oz Show.

Resipi GLA untuk kurus dari rancangan Dr Oz

Resipi GLA untuk kurus dari rancangan Dr Oz

Anda boleh baca artikel penuhnya DI SINI.

Tak sangka kan Gamma Linolenic Acid memainkan banyak peranan dalam badan kita. Kekurangannya memberikan banyak kesan kepada kesihatan badan. Berbanding produk lain di pasaran yang mengandungi GLA ini, GLA Complex Shaklee adalah pilihan yang menawan kerana ianya adalah dari ekstrak tumbuhan borage. Saya pernah ceritakannya DI SINI- GLA Complex Shaklee VS Evening Primrose Oil (EPO).

GLA Complex Shaklee

GLA Complex Shaklee

So, kalau korang berminat dengan GLA Complex Shaklee boleh hubungi saya. Kalau nak tanya je atau nak risik-risik je tentang produk ini juga boleh hubungi saya.

SMS/WhasApp: 019-4548200

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge