Baby Quilt Murah

Baby quilt murah? Ada ker?

Saya selalu tercari-cari baby quilt yang murah untuk baby. Kebanyakan yang ada di pasaran agak mahal kerana kebanyakan penjahit quilt menggunakan fabric designer. Memang cantik. Tapi saya hanya perlukan baby quilt yang biasa asalkan selesa untuk dijadikan alas baby. Ya.. Yang penting 100% cotton. Kalau guna yang mahal rasa sayang sangat nak pakai. Hehee..

Akhirnya semasa anak saya berusia 2 bulan, jumpa juga baby quilt yang murah. Ya.. price nya sangat reasonable. 🙂

Kenapa saya suka sangat baby quilt ni:

  1. Price nya sangat reasonable
  2. Sangat selesa sebab materialnya 100% cotton
  3. Coraknya simple tapi comel
  4. Mudah dibawa kemana-mana sebab tidak terlalu besar dan ringan.
  5. Jahitannya kemas. Walaupun sudah beberapa kali dibasuh menggunakan mesin basuh namun masih elok. Tapi dinasihatkan untuk handwash supaya lebih tahan lama dan cantik.
  6. Boleh dijadikan alas stroller. Lagi lena tidur anak saya. Hehee..
  7. My travel companion. Pegi mana-mana pun saya bawa benda ni. Selain dijadikan alas anak tidur di dalam kereta, ia juga alas anak tidur atau meniarap jika saya berkunjung atau menziarahi rumah rakan-rakan atau sanak saudara. Apabila dilipat empat saiznya menjadi kecil dan ringan menjadikan ianya mudah untuk dibawa kemana-mana. Berbanding dengan toto untuk baby, walaupun saiznya kecil selepas dilipat empat, namun agak berat. Suka.. suka.. suka..! 🙂
Corak yang cantik dan comel

Corak yang cantik dan comel

 Pandangan lapisan belakang. Dijahit dengan kain cotton bercorak juga. Coraknya berbeza-beza.

Pandangan lapisan belakang. Dijahit dengan kain cotton bercorak juga. Coraknya berbeza-beza.

Jahitannya kemas.

Jahitannya kemas.

Pandangan lebih dekat hadapan dan belakang.

Pandangan lebih dekat hadapan dan belakang.

Ketebalan quilt ini jika dilipat empat. Lebih kurang 4cm.  Jadi jika dibentangkan lebih kurang 1cm tebalnya. Tebal juga kan..

Ketebalan quilt ini jika dilipat empat lebih kurang 4cm.
Jadi jika dibentangkan lebih kurang 1cm tebalnya. Tebal juga kan.

Sembang banyak-banyak tapi tak cerita pun harga kan. Masa saya beli quilt ni hari tu harga pasarannya RM 69.90 tidak termasuk postage. Tapi ada harga istimewa untuk korang yang visit page ni. RM 65.00 sahaja tidak termasuk postage. Postage RM 8.00 untuk Semenanjung Malaysia. Murah kan.. Murah sangat ok. Saya pun tak dapat harga ni masa beli hari tu. Kalau ada antara korang yang berminat nak beli boleh contact saya melalui:

SMS/ WhatsApp: 019-4548200

Email: personaglitters@gmail.com

Dan jangan lupa mention korang tahu pasal quilt murah ni dari website saya supaya korang boleh dapat price ni yer..

Update 28/1/2014: Terima kasih kepada semua buyer. Alhamdulillah. Semua buyer berpuas hati. Kan dah cakap. Harganya sangat reasonable dan yang penting berkualiti. Produk ni dah Out Of Stock tau. Dah discontinue pun sebab supplier dah tak boleh bagi harga murah macam ni. Yer la. Semua pun tau kan harga barang dah naik. So now saya fokus sepenuhnya kepada bisnes Shaklee. Please support me ya. Thank you very much semua.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge