Vitamin E Complex Shaklee

Vitamin E Shaklee mengandungi d-alpha tocopherol yang sangat baik sebagai agen antiaoksida. Selain itu, Vitamin E Shaklee juga ditambah baik dengan kandungan selenium yang baik dalam membantu kesuburan. Jom kita lihat kepentingan vitamin E kepada badan.

Kepentingan Vitamin E

1) Melindungi jantung – Vitamin E membantu dalam melindungi jantung dengan meningkatkan kolesterol HDL (kolesterol baik). Selain itu pengambilan Vitamin  E setiap hari dapat mengurangkan risiko untuk mendapat masalah jantung.

2) Antipenuaan – Vitamin E dapat membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, jerawat dan bintik hitam. Ianya juga mampu memulihkan tekstur kulit yang rosak akibat parut luka.

3) Antioksidan yang kuat – Antioksida dapat menghalang radikal bebas daripada merosakkan sel sekaligus dapat mengurangkan risiko untuk mendapat kanser. Radikal bebas ini jugalah yang mempercepatkan proses penuaan.

4) Kelestarian tenaga – Meningkatkan kelestarian tenaga dengan membekalkan oksigen yang mencukupi untuk sel badan

5) Membantu dalam arthritis – Vitamin E membantu pesakit artritis dalam meningkatkan keanjalan salur darah

6) Memperbaiki parut  – Boleh disapukan terus kepada luka bagi mengurangkan kesan parut.

7) Meningkatkan kesuburan – Dalam satu kajian yang dikeluarkan pada Januari 2011 di dalam “International Journal of General Medicine” mendapati kualiti air mani  dan pergerakan sperma bertambah baik bagi lelaki yang mengambil Vitamin E. Saya pernah kongsikan kepentingan vitamin dalam kesuburan DI SINI

Kandungan Selenium di dalam Vitamin E Complex Shaklee

Kandungan selenium di dalam vitamin E Shaklee merupakan satu lagi keistemewaan vitamin E ini berbanding vitamin E yang lain terdapat di pasaran. Selenium melengkapkan lagi fungsi vitamin E sebagai agen yang membantu dalam kesuburan. Selenium membantu dalam meningkatkan kualiti air mani bagi lelaki. Selain itu, ia juga membantu dalam memberi perlindungan kepada sperma dan meningkatkan pergerakan sperma. Hal ini seterusnya dapat meningkatkan kesuburan lelaki.

Vitamin E Complex Shaklee

Vitamin E Complex Shaklee

 

Saya adalah pengedar Shaklee yang sah. Hubungi saya untuk konsultasi percuma berkaitan supplement yang sesuai untuk anda.

Shaklee ID: 906552 (SUE)
Email: personaglitters@gmail.com
SMS/WhatsApp: 019-4548200
Lokasi COD : Changlun, Unimap Pauh, Arau, dan Simpang Empat Perlis

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge