Kelebihan Advanced Joint Tablet Shaklee Yang Anda Patut Tahu

Advanced Joint Health Tablet (AJHT) keluaran Shaklee sangat berkesan untuk masalah ketidakselesaan sendi seperti sakit lutut, sakit pinggang dan sakit belakang. Selain itu, Advanced Joint Health Tablet ini juga dapat membantu masalah sendi yang dialami oleh pesakit Rheumatoid Arthritis (RA) dan pesakit Osteoarthritis (OA). Advanced Joint Health Tablet keluaran Shaklee ini juga sesuai untuk mereka yang mengalami kecederaan sendi akibat bersukan seperti terkehel, terseliuh, kepatahan tulang dan tendinitis. Namun begitu apakah kandungan Advanced Joint Health Tablet ini?

Advanced Joint Health Tablet Shaklee

Advanced Joint Health Tablet Shaklee

Advanced Joint Health Tablet Shaklee mengandungi ekstrak dari pokok Boswellia serrata. Tahukah anda, ekstrak pokok Boswellia ini telah digunakan sejak berkurun lamanya dalam perubatan Ayurveda dalam merawat masalah arthritis. Perubatan Ayurveda adalah perubatan tradisional India. Ektrak Boswellia mengandungi AKBA (Asetil-Keto-Beta-Boswellik Asid). AKBA adalah bahan aktif Boswellia yang paling berkesan dalam menangani masalah keradangan. AKBA adalah bahan anti keradangan semulajadi. Sebab itulah Advanced Joint Health Tablet sangat membantu sakit sendi dan lenguh-lenguh tanpa memerlukan ubat tahan sakit! Selain itu, AKBA juga menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi. Anda boleh baca di sini bagaimana sakit sendi boleh berlaku.

Tumbuhan Boswellia serrata

Tumbuhan Boswellia serrata

Seperti produk keluaran Shaklee yang lain, Advanced Joint Health Tablet juga melalui kajian klinikal di makmal bagi menguji keberkesanannya. Didapati dalam kajian klinikal, ekstrak Boswelia dalam Advanced Joint Health Tablet berkesan dalam masa 5 hari selepas pengambilannya! Cepat bukan. Keputusan menunjukkan ekstrak boswelia dalam Advanced Joint Health Tablet lebih berkesan berbanding jenama terkemuka Osteo Bi-Flex®1 yang berada dalam kategori yang sama. Untuk pengetahuan anda, Osteo Bi-Flex®1 adalah antara jenama terkemuka di Amerika Syarikat yang digunakan untuk merawat masalah sendi.

Keberkesanan Advanced Joint Health Tablet Shaklee dapat dilihat dalam masa 5 hari

Keberkesanan Advanced Joint Health Tablet Shaklee dapat dilihat dalam masa 5 hari

Kajian klinikal juga menunjukkan dengan Advanced Joint Health Tablet Shaklee, 31% pergerakan lebih baik dan 45% sendi lebih selesa berbanding Osteo Bi-Flex®1.

Advanced Joint Health Tablet Shaklee juga bebas kondroitin (chondroitin). Untuk pengetahuan anda, kondroitin sulfat (chondroitin sulphate) yang juga terdapat di dalam sesetengah supplement di pasaran tidak diserap dengan baik jika diambil secara oral. Jadi keberkesanannya dalam menangani masalah sendi adalah rendah. Malah kajian terkini menunjukkan kondroitin sulfat mengganggu penyerapan glukosamina yang biasanya senang diserap oleh badan. Glukosamina merupakan komponen utama yang terdapat di dalam rawan sendi.

Jadi, jelas terbukti Shaklee Advanced Joint Health Tablet sangat membantu dalam menangani masalah sendi. Ia merupakan alternatif semulajadi terbaik bagi mengurangkan sakit sendi berbanding ubat tahan sakit konvensional. Mengapa masih membiarkan kedua orang tua anda mengambil ubat tahan sakit untuk masalah sakit lutut mereka. Risiko individu berumur untuk mendapat masalah gastrik dan ulser perut lebih tinggi akibat pengambilan ubat tahan sakit dengan kerap kerana faktor usia mereka. Hadiahkan Advanced Joint Health Tablet Shaklee ini kepada kedua orang tua anda sebagai tanda kasih supaya memudahkan mereka untuk bergerak melakukan pelbagai aktiviti fizikal seperti solat, melancong, beriadah dan sebagainya. Masih ragu-ragu dengan keberkesanan produk ini? Anda boleh baca testimonial pengguna yang berkongsi kegembiraan mereka selepas menggunakan Shaklee Advanced Joint Health Tablet ini DI SINI.

Saya adalah pengedar Shaklee yang sah. Hubungi saya untuk maklumat lanjut berkaitan Advanced Joint Health Tablet Shaklee ini.

Shaklee ID: 906552 (SUE)
Email: personaglitters@gmail.com
SMS/WhatsApp: 019-4548200
Lokasi COD : Changlun, Unimap PAuh, Arau, dan Simpang Empat Perlis

 

 

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge