Kenapa Ibu atau Bapa Anda Sering Mengadu Sakit Lutut dan Sakit Pinggang?

Ibu atau bapa anda sering mengadu sakit lutut dan sakit pinggang? Kesakitan pada sendi seperti lutut dan pinggang biasanya dikaitkan dengan faktor usia. Masalah sakit lutut dan pinggang membuatkan mereka sering mengambil ubat tahan sakit bagi mengurangkan sakit yang dialami.  Pengambilan ubat tahan sakit untuk jangka masa yang panjang meningkatkan risiko untuk mendapat gastrik ataupun ulcer perut.

Ketidakselesaan sendi boleh mengganggu rutin seharian.

Ketidakselesaan sendi boleh mengganggu rutin seharian.

Namun begitu apakah punca yang menyebabkan kesakitan sendi ini tersebut?

Pada tulang kita terdapat tisu penghubung iaitu rawan. Rawan ini bertindak seperti kusyen yang menyerap tekanan atau hentakan. Tekanan pada sendi tulang lutut dan pinggang berlaku apabila kita berjalan, berlari, berdiri, duduk ataupun ketika mengangkat barang.

Rawan pada sendi yang sihat

Rawan pada sendi yang sihat

Keradangan berlaku apabila bendalir sinovia diserang oleh sel darah putih teraktif. Keadaan ini menyebabkab bahan kimia tertentu dilepaskan ke dalam bendalir. Bahan kimia inilah yang menyebabkan kesakitan berlaku. Keadaan ini sering dikaitkan dengan Rheumatoid Arthritis (RA).
Keadaan rawan pada pesakit yang mengalami Rheumatoid Arthritis (RA)

Keradangan yang berlaku pada rawan dalam pesakit Rheumatoid Arthritis (RA)

Osteroarthritis (OA) pula adalah kemerosotan tulang rawan yang menyebabkan kesakitan apabila tulang-tulang yang bergesel antara satu sama lain. Sebab itulah berlakunya sakit lutut, sakit pinggang dan ketidakselesaan bahagian sendi yang lain.

Keadaan rawan pada pesakit osteoarthritis (OS) yang mengalami keradangan.

Keadaan rawan pada pesakit osteoarthritis (OA) yang mengalami keradangan.

Jadi, apakah penyelesaian terbaik untuk masalah ketidakselesaan sendi sebegini?
Terdapat alternatif semulajadi di pasaran untuk menangani masalah sendi ini. Shaklee telah mengeluarkan satu produk yang dinamakan Advanced Joint Health Tablet yang berasaskan tumbuhan Boswellia serrata. Tumbuhan ini telah berkurun lamanya digunakan dalam rawatan tradisional India Ayurveda iaitu sejak lebih 5000 tahun yang lalu. Joint Tablet keluaran Shaklee ini bukanlah seperti ubat tahan sakit konvensional yang lain yang terdapat di pasaran. Advanced Joint Health Tablet ini merupakan supplement yang berkesan untuk masalah ketidakselesaan sendi. Keberkesanannya dapat dilihat dalam masa 5 hari sahaja! Kelebihan Advanced Joint Health Tablet ini telah saya ceritakan di sini.
Advanced Joint Health Tablet Shaklee

Advanced Joint Health Tablet Shaklee

 

Saya adalah pengedar Shaklee yang sah. Hubungi saya sekarang untuk konsultasi percuma berkenaan produk yang sesuai untuk masalah sendi yang dialami.
Shaklee ID: 906552 (SUE)
Email: personaglitters@gmail.com
SMS/WhatsApp: 019-4548200
Lokasi COD : Changlun, Unimap PAuh, Arau, dan Simpang Empat Perlis

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge