Kolagen Shaklee Berkesan Untuk Lambatkan Penuaan

Saya percaya semua wanita pasti pernah mendengar tentang kolagen. Alasan popular seseorang wanita itu mengambil kolagen adalah untuk menegangkan kulit. Namun begitu tahukah anda, kebaikan kolagen adalah lebih daripada sekadar menganjalkan kulit.

Tahukah anda, Kementerian Kesihatan Malaysia tidak mensyaratkan barangan kosmetik untuk melalui proses kajian klinikal bagi memastikan keberkesanan produk. Sebab itulah kita mendapati pelbagai jenis lambakan kolagen berada di pasaran. Adakah anda sanggup mengambil risiko untuk mengambil produk kolagen yang murah yang tidak diketahui sumbernya. Mengambil produk kolagen tanpa mengetahui sumber produk tersebut mendedahkan anda kepada keraguan status halal produk tersebut kerana kebanyakan produk kolagen adalah berasaskan haiwan. Seandainya produk tersebut berasaskan lembu sekalipun, kita tidak mengetahui sama ada lembu tersebut disembelih dengan cara Islam ataupun tidak. Selain itu, kita juga terdedah kepada risiko pencemaran bahan-bahan kimia jika tidak mengetahu kandungan sebenar produk tersebut. Pendedahan kepada bahan kimia yang tidak sepatutnya mendedahkan kita kepada risiko mendapat alahan kulit dan kanser.

Kolagen Shaklee diperbuat daripada sisik ikan merah (Red Snapper Fish Scales). Penyerapan kolagen ini oleh sel badan adalah lebih tinggi berbanding kolagen haiwan yang lain. Saya pernah menyentuh tentang peranan berat molekular kolagen dalam menentukan penyerapan kolagen oleh sel badan DI SINI. Kita juga tidak perlu risau tentang status sembelihan kerana ianya berasaskan ikan laut.

Kajian klinikal yang membuktikan keberkesanan kolagen Shaklee dalam membantu memulihkan keanjalan kulit

Kajian klinikal yang membuktikan keberkesanan kolagen Shaklee dalam membantu memulihkan keanjalan kulit (KLIK PADA GAMBAR UNTUK VIEW LEBIH BESAR)

 

Berbalik kepada kajian klinikal yang dijalankan oleh Shaklee ke atas kolagen keluarannya. Dalam kajian klinikal tersebut, selepas penggunaan kolagen Shaklee selama 8 minggu didapati:

  1. Kelembapan kulit meningkat sebanyak 90% !!
  2. Kulit kering dan kasar berkurangan
  3. Penampilan keseluruhan lebih menyerlah
  4. Kulit menjadi semakin lembut dan licin
  5. Make up kekal lebih lama
  6. Kulit menjadi lebih anjal dan tegang
  7. Keterampilan rambut lebih menyerlah
  8. Warna tona kulit lebih menyerlah dan berseri
  9. Kedutan semakin berkurangan

Anda tidak perlu ragu-ragu lagi untuk menggunakan kolagen Shaklee kerana produk ini telah dibuktikan secara klinikal. Penghasilan kolagen ini melalui proses yang sangat ketat dan teliti bagi memastikan kualiti terjamin dan selamat untuk digunakan.

Berita baik untuk anda. Sekarang ini PROMOSI KOLAGEN SHAKLEE sedang berjalan. Sekiranya anda membeli 6 kotak kolagen Shaklee, anda akan mendapat satu kotak kolagen secara percuma. Anda boleh berkongsi dengan rakan-rakan untuk membeli harga promosi ini. Menarik bukan. Untuk mengetahui maklumat lanjut berkenaan promosi ini, anda boleh menghubungi saya di nombor ini 019-4548200 (SUE). Nak SMS atau WhatsApp pun boleh. SMS/WHatsApp anda akan dibalas dalam masa kurang daripada 24 jam. Cepat sebelum terlambat. Promosi ini akan berakhir pada 31 Disember 2012!


p/s: Sekiranya anda berada berdekatan Sungai Petani, Changlun, Unimap Pauh Perlis, Arau dan Simpang Empat Perlis, boleh menghubungi pengefar Shaklee berdekatan anda DI SINI


 

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge