Energizing Soy Protein ESP Shaklee – Fakta Yang Anda Kena Tau

Energizing Soy Protein ESP Shaklee adalah minuman protein berasaskan soya yang mempunyai banyak sangat manfaat kepada kesihatan. Korang kena tau. Kenapa ESP Shaklee ni bagus sangat dan tak sama dengan minuman soya yang lain di pasaran.

Kandungan ESP Shaklee

Gambar di bawah ni menunjukkan kandungan ESP Shaklee. Satu hidangan cuma 105kcal je. Sangat rendah kalori. Sesuai sangat untuk orang yang menjaga berat badan.

kandungan esp shaklee

Kelebihan ESP Shaklee Berbanding Minuman Soya Lain Di Pasaran

Banyak sangat perbezaan ESP Shaklee dengan minuman soya kat luar tau. Tak sama langsung. Korang kena tau dan faham benda ni.

1. Minuman soya kat luar yang ready pack, macam dalam kotak, dalam botol atau dalam tin tu sangat tinggi kandungan gula. Tapi ESP Shaklee tidak. ESP Shaklee mempunyai indeks glisemik yang rendah.

indeks glisemik ESP shaklee

2. Paling penting, sumber soya yang digunakan untuk menghasilkan ESP Shaklee. ESP Shaklee menggunakan soya Non GMO di bawah Program Pengekalan Identiti (IPP).

Sue pernah terangkan DI SINI tentang perbezaan soya GMO dan Non GMO.

Ni link nyer http://vitamin2u.net/2436/kebaikan-dan-keburukan-soya-ketahui-perbezaan-soya-gmo-dan-non-gmo/

kebaikan esp shaklee

3. Apa benda nya Program Pengekalan Identiti (IPP- Identity Preservation Program)?

IPP ni adalah sat program sukarela yang melibatkan company bebas yang akan sahkan identiti sesuatu produk. Pengesahan ini melibatkan dari proses pembenihan, pengeluaran, pemprosesan dan pengedaran. Haaaa.. Gitu sekali Shaklee buat untuk memastikan produk yang dikeluarkan berada pada tahap yang sangat berkualiti.

Apa-apa yang Shaklee claim ciri yang ada pada ESP Shaklee, makmal USDA akan sahkan betul ke tak. Nampak tak? Bukan senang tau.

Boleh tengok pasal IPP ni di website Amerika punya Department of Agriculture https://www.ams.usda.gov/services/auditing/identity-preservation

kebaikan esp shaklee yang best

4. ESP mempunyai skor PDCAAS 1. Apa benda nyer PDCAAS ni?

PDCAAS stand for Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score. Skor ini menunjukkan protein ini sangat mudah diserap oleh badan. Yer la. Bila kita makan sesuatu, kita nak badan kita serap nutrisi tu dengan baik. Baru lah badan kita dapat manfaat dan kebaikannya.

5. Dan, yang paling best, ESP lengkap dengan 9 jenis asid amino penting yang diperlukan oleh badan. 9 asid amino ini badan kita tak boleh hasilkan.

Nampak tak. Banyak sangat perbezaan ESP dengan minuman soya biasa kan. Memang lain sangat tau.

Berminat nak beli ESP?

Klik gambar BUY NOW ni untuk beli direct dari website Shaklee Malaysia.

Atau, korang boleh contact Sue menggunakan mana-mana cara di bawah untuk tanya tentang ESP atau pun untuk membuat pembelian.

Tau tak korang boleh jimat 20% dari harga di website Shaklee Malaysia. Nak tau macam mana nak dapat diskaun ni? Contact Sue sekarang.

SMS/WHatsApp: 019-4548200

Email: info.vitamin2u@gmail.com

Facebook Personal: https://www.facebook.com/suhaida.suaid

Facebook Page: https://www.facebook.com/personamedina/

Istimewa untuk pelanggan saya, konsultasi dan follow up secara percuma diberikan untuk anda. Hubungi saya sekarang!

:-)  :-)  :-)

DISCLAIMER:

Semua artikel dan testimonial di dalam blog ini tidak boleh digunakan untuk tujuan mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Dapatkan nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu sebelum mengambil apa-apa supplement sekiranya anda mempunyai penyakit kronik.

The products and information found on vitamin2u.net are not intended to replace Medical advice. All Shaklee products are registered with Ministry of Health Malaysia. These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration & Ministry of Health. Individual results may vary.

 

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge