Kenapa saya pilih untuk buat bisnes Shaklee

Kenapa kau jual shakelee sue?
Shaklee kan MLM.
Tak cukup ke gaji sekarang sampai sanggup jual produk MLM?

Itu persepsi orang 3 tahun lepas. Ketika saya declare kat fb yg saya jual Shaklee. Alhamdulillah, Tak de dah cakap2 yang macam tu sekarang.

Sejujurnya masa tu memang rasa down sangatttt. Menyesal pon ada sebab pi announced kat fb. ??

Alhamdulillah. Saya tak quit sebab kata2 tu.

Kenapa pilih bisnes Shaklee

Kenapa shaklee in the 1st place?

Reason #1: Sebab Shaklee boleh buat online.

Dalam keadaan keja saya sekarang yang makan gaji macam ni, memang tak mampu la nak buat bisnes yang kena pi sana sini. Bayangkan pukul 7 pagi dah keluar rumah hantar Medina pi tadika, then hantar Aniq pulak pi nursery.

Lepas tu, kalau bernasib baik, pukul 5 dah boleh balik. Kalau tak bernasib baik, pukul 6 pon tak balik lagi. Tu belom lagi kena keje sampai ke malam. So, saya memang kena cari bisnes part time yang fleksibel.

Bisnes yang boleh dijalankan dari rumah je. Bisnes yang tak perlu ke sana sini walaupon weekend. Bisnes yang boleh berjalan 24 jam seminggu tanpa henti. Walaupon bisnes tu 24 jam seminggu, tapi saya boleh jalankan bisnes tu di mana-mana je saya nak. Dari rumah, dari kampung, dari tempat percutian. Just name it. So, bisnes Shaklee memang memenuhi semua ciri-ciri ni.

Reason #2: Shaklee bukan sebarangan produk

Come on.. Banyak bisnes online yang lain. Kenapa shaklee? Shaklee produk MLM!

Look..

MLM cuma sistem. Its all about product. Produk yang sentiasa ada demand, sentiasa ada customer.

Yang penting…

Shaklee bukan produk belakang rumah.

Shaklee bukan produk timbang kilo.

Shaklee bukan produk suka-suka syok sendiri.

Di sebalik produk shaklee, ianya di support oleh saintis yang hebat dalam field masing-masing. Saintis tau. Bukan rakyat marhaen. Saya pernah mention kan one of them adalah penerima Nobel Prize Award. Pi google sekarang keyword ‘Prof Elizabeth Blackburn’ & ‘Shaklee Scientific Advisory Board’.

So, dapat cari?

Seriously, saya tak berani jual produk bukan-bukan.

Dari awal saya elak jual produk yang kena makan macam Shaklee ni.

Sehinggalah saya betul-betul yakin Shaklee memang produk yang selamat dan berkesan.

Ada yang cakap saya obses. Keyakinan saya mungkin terdorong emosi?

Meh nak share something.

Pernah dengar Landmark Study?

Boleh Google journal dalam gambar ni untuk tau dengan lebih detail pasal ni.

Study ni mengkaji tahap kesihatan antara rakyat marhaen yang tak ambik apa-apa supplements, pengguna supplements Shaklee & pengguna supplements jenama lain. Penguna shaklee yang diorang ambik untuk dikaji adalah pengguna yang amalkan Shaklee lebih dari 20 tahun. Yerr.. lebih 20 tahun tau amalkan Shaklee.

Ini menjawab persoalan sesetengah orang yang menganggap ambik supplement lama-lama boleh rosakkan buah pinggang. Kena pilih supplement yang betul tau. Supplement yang berasaskan bahan semulajadi. Bukan produk yang dicampur bahan kimia A dengan bahan kimia B untuk jadi produk XXX. Bukan.. Bahan utama untuk setiap produk Shaklee berasaskan tumbuh-tumbuhan.

Tahun depan adalah tahun ke 4 saya dengan bisnes shaklee. Perjalanan saya masih jauh dalam field ni. InsyaAllah. There’s no turning back. Semoga saya kuat mengharungi apa jua cabaran di dalam bisnes.

Andainya, ada di antara kalian yang teringin sangat nak buat bisnes Shaklee tapi tak tau nak mula macam mana, meh contact saya. InsyaAllah. Korang takkan menyesal join group yang super awesome ni. Sampai sekarang saya bersyukur sangat sebab Allah lorongkan hati saya untuk join group Shaklee yang ini.

Bisnes ni sangat sesuai untuk wanita yang berkerja sepenuh masa.

Bisnes ni sangat sesuai untuk mak-mak surirumah yang sibuk dengan uruskan keluarga.

Bisnes ni sangat sesuai untuk anda yang nak dapatkan side income tanpa perlu keluar rumah.

Saya nak share dengan korang video aktiviti group SHaklee kami.

 

Group Jutawan Shaklee Paling ROCK – ASB Mega Seminar 2014 from iReach HD on Vimeo.

#pengedarShaklee #vitamin2u #setKulitCantik #setKulitGebusGebas
#tsunamishaklee #shakleeEffect #liveAmazing

Nak tau dengan lebih lanjut tentang bisnes Shaklee?

Hubungi saya dengan mana-mana cara di bawah ini.

SMS/WHatsApp: 019-4548200

Email: info.vitamin2u@gmail.com

Facebook Personal: https://www.facebook.com/suhaida.suaid

Facebook Page: https://www.facebook.com/personamedina/

Istimewa untuk pelanggan saya, konsultasi dan follow up secara percuma diberikan untuk anda. Hubungi saya sekarang!

:-)  :-)  :-)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge