Cara Menghilangkan Jerawat dan Bekasnya – Kulit Dah Tiada Parut Jerawat!

Tak semua orang bernasib baik mempunyai kulit yang licin dan gebus gebas. Di sini saya nak kongsi cara menghilangkan jerawat dan bekasnya supaya kulit bebas dari parut jerawat. Kalau jerawat datang menyerang pon, cepat je jerawat tu kecut balik.

Saya juga antara orang yang mempunyai kulit yang berjerawat semasa zaman belajar dulu. Macam-macam produk yang saya dah cuba. Asal orang recommend je saya try. Produk yang paling mahal yang saya pernah cuba adalah Nutri******. Zaman belajar, mahal giler kot produk macam ni kan. Pon tak menjadi juga.

Bila dipikir-pikirkan balik, masa tu saya cuma fokus kepada produk skincare. Produk untuk luaran je. Tak pernah langsung saya ambik produk yang merawat dari dalam. Sedangkan punca sebenar dari dalam.

Cara yang betul adalah dengan merawat luar dan dalam. Kalau untuk luaran, saya amalkan skincare Nutriwhite. Awal-awal saya cuma guna pencuci muka Nutriwhite je. Kemudian baru tambah toner, day cream dan night cream. Alhamdulillah. Serasi sangat dengan kulit muka saya yang jenis berminyak ni. Boleh klik  di SINI, kenapa saya suka sangat dengan pencuci muka Nutriwhite.

Produk Nutriwhite adalah salah satu produk keluaran Shaklee. Kalau nak tau tentang produk Nutriwhite boleh baca dengan lebih lanjut DI SINI tentang produk Nutriwhite Shaklee yang best tu (KLIK SINI).

Cara menghilangkan jerawat dan bekasnya

Berbalik kepada cara menghilangkan jerawat dan bekasnya dengan rawatan dari dalam. Vitamin C Shaklee dan ESP (Energizing Soy Protein) sangat-sangat membantu untuk cepat hilangkan jerawat dan parut.

Lepas makan vitamin C Shaklee dalam masa 2 minggu dah boleh nampak kesan tau. Jerawat halus-halus cepat je hilang. Jerawat yang besar cepat je kecut. Cuma parut je ambik masa sikit nak pudar. Lagi-lagi parut yang besar atau dalam.

ESP merupakan minuman berprotein. ESP membantu membina balik sel-sel yang rosak akibat parut jerawat. Sebab tu lah, kulit boleh cantik balik.

Selain tu, ESP dan vitamin C ni boleh menjadikan kulit gebus gebas tau. Dan yang paling best, kulit akan bertambah cerah. Nampak glowing tau.

Sesetengah orang bila bukan setakat ada jerawat dan parut jerawat, tapi kulit dalam lesu dan kusam. Warna tona kulit tidak sekata. Untuk orang yang mempunyai kulit yang sebegini, saya cadangkan ambik set basic di atas dan tambah juga Vitamin E dan B Complex.

Vitamin E memberikan warna kulit yang pinkish dan nampak fresh. Vitamin B Complex pula, memberikan warna tona kulit dan complexion kulit yang sekata. Ada orang cakap, Norjuma bekas pengacara Nona tu memang selalu amalkan B complex untuk cantikkan complexion kulit muka. Memang cantik kan tona kulit Norjuma.

Testimonial pengguna Set Kulit Cantik Shaklee

Dah cerita panjang-panjang tentang set kecantikan kulit SHaklee, saya nak share pulak pengalaman mereka-mereka yang mengamalkan set kecantikan kulit ini.

 

Jerawat yang besar dah hilang selepas 3 minggu mengamalkan Vitamin C Shaklee

Jerawat yang besar dah hilang selepas 3 minggu mengamalkan Vitamin C Shaklee

 

Parut jerawat yang semakin pudar selepas mengamalkan ESP

Parut jerawat yang semakin pudar selepas mengamalkan ESP Shaklee

Seronok kan kalau kulit yang sebegini teruk dengan jerawat menjadi semakin licin. Bila tengok diorang, saya rasa diorang bertuah sangat sebab dipertemukan dengan produk Shaklee. Terkenang saya dulu-dulu yang tak pernah tau pasal Shaklee. Duit habis tapi jerawat dan parut tak hilang-hilang jugak.

So, jangan jadi macam saya dulu-dulu yang hanya fokus untuk atasi masalah jerawat dan parut pada kulit luar sahaja. Tapi tak atasi masalah dari dalam.

Kulit yang  berjerawat dan berparut bukan sahaja memerlukan penjagaan luaran, tetapi juga memerlukan penjagaan dalaman. Selagi masalah dari dalam kita tak betulkan, jerawat akan terus keluar dan keluar lagi. Parut juga takkan pudar dan hilang.

Dan, apa yang paling penting, produk ini selamat dan berkesan. Ibu mengandung dan menyusukan anak pon boleh ambik. Kecuali Vitamin E tu, ibu mengandung tak boleh ambik tau kecuali memang doktor yang suruh ambik atas sebab tertentu.

Bagi anda yang berminat untuk membeli set kecantikan kulit Shaklee ini, boleh klik link di bawah ini untuk membuat pembelian secara terus dari Shaklee.

 

Atau

 

Atau anda juga boleh membeli produk ini daripada saya. Saya merupakan agen Shaklee yang berdaftar secara sah. Anda boleh menghubungi saya dengan mana-mana cara di bawah. Nak senang dan cepat, whatsApp je.

Sudah tentu mereka-mereka yang membuat pembelian dengan saya akan saya guide cara pengambilan produk ini dengan betul.

Kepada semua customer di Semenanjung Malaysia, Sabah, Sarawak dan jugak customer yang ada di luar negara, boleh hubungi saya sekiranya ingin membeli Shaklee.

Hubungi saya dengan mana-mana cara di bawah ini.

SMS/WHatsApp: 019-4548200

Email: info.vitamin2u@gmail.com

Facebook Personal: https://www.facebook.com/suhaida.suaid

Facebook Page: https://www.facebook.com/personamedina/

Istimewa untuk pelanggan saya, konsultasi dan follow up secara percuma diberikan untuk anda. Hubungi saya sekarang!

:-)  :-)  :-)

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge