Shaklee Menjadi Pilihan Atlet Sukan Olimpik?

Sukan Olimpik 2016 Rio baru saja berlalu. Di mana kontinjen Malaysia membawa pulang 4 pingat perak dan 1 pingat gangsa.

Gandingan Pandelela Rinong dan Cheong Jun Hoong membawa pulang pingat perak bagi acara terjun 10 meter platform seirama wanita.

Beregu campuran negara, Goh Liu Ying dan Chan Peng Soon meraih pingat perak selepas ditewaskan beregu campuran Indonesia dalam straight set 21-14 dan 21-12.

Pasangan beregu lelaki negara Goh V Shem dan Tan Wee Kiong mendapat pingat perak setelah kalah kepada pasangan beregu dari China  Fu Haifeng dan Zhang Nan dengan 21-16, 11-21 dan 21-23.

Dato Lee Chong Wei mendapat pingat perak setelah tewas kepada Chen Long dari China dengan sraight set 21-18 dan 21-18.

Pingat gangsa pula di bawa pulang oleh Azizulhasni Awang dalam acara berbasikal.

Itu kisahnya di Malaysia. Atlet Malaysia tak pasti la pulak diorang ni ambik supplement apa.

Saya ingin membawa anda ke Amerika Syarikat.

Shaklee Menjadi Pilihan Atlet Sukan Olimpik

Semasa Sukan Olimpik Rio, terdapat 37 orang atlet yang mewakili Amerika Syarikat merupakan Shaklee Pure Performance Team. 16 orang daripada Shaklee Performance Team ini memenangi pingat semasa Sukan Olimpik 2016 Rio.

Shaklee Performance Team diketuai oleh Eli Bremer seorang pentathlete. Atlet di dalam Shaklee Pure Performance team adalah atlet yang bertaraf world class yang dipilih dari pelbagai sukan dan mereka ini mengamalkan Shaklee.

Seperti yang kita ketahui, semua atlet sukan olimpik perlu melalui ujian anti doping yang sangat ketat. Ujian doping adalah ujian untuk mengesan sekiranya terdapat atlet mengambil apa-apa drug telarang untuk meningkatkan prestasi.

Terdapat atlet yang terdesak yang ingin menggunakan jalan pintas untuk berjaya, mengambil drug terlarang untuk meningkatkan prestasi. Namun begitu, ada juga atlet yang bukan dengan sengaja pon nak ambil drug terlarang, tapi mereka tidak mengetahui produk yang diambil itu mengandungi bahan terlarang. Contohnya kes Dato Lee Chong Wei hari tu.

Sebab itulah apa sahaja yang mereka ambik sangat penting bagi mengelakkan mereka gagal ujian anti doping ini. Kalau lah apa-apa produk untuk tenaga yang mereka ambil dicampur dengan bahan terlarang, memang habislah kan. Kena tarik pingat kemenangan lagi tau. Sebab itu lah para atlet perlu berhati-hati apabila ingin mengambil apa-apa produk kesihatan untuk tenaga mereka.

Cuba baca apa kata salah seorang atlet dari Shaklee Pure Perormance Team ini

sukan olimpik rio

Menurut Kami Craig yang merupakan pemenang pingat emas dalam acara Polo Air Wanita,

 

 

“Sebagai atlet, penjagaan badan adalah keutamaan. Saya akan pastikan apa yang saya ambil membolehkan saya memberikan yang terbaik. Saya berasa sangat lega apabila Shaklee menghasilkan produk yang bersih dan sihat, yang membolehkan atlet dapat beraksi dengan terbaik dengan mudah dan selamat. Semua ahli di dalam pasukan Shaklee Pure Performance dan saya sendiri berkongsi nilai kesihatan dan di dalam pertandingan dan saya sangat gembira menjadi sebahagian daripada keluarga Shaklee.”

 

 

-Kami Craig-

Di bawah ni merupakan senarai atlet sukan Olimpik di dalam Shaklee Pure Performance Team:

  1. Adeline Gray, Wrestling
    2. Amanda Elmore, Rowing, GOLD medal
    3. Amanda Polk, Rowing, GOLD medal
    4. Amro El Geziry, Mod Pent
    5. Ashley Nee, Canoe/Kayak
    6. Chloé Dygert, Cycling, SILVER medal
    7. Corey Cogdell, Shooting, BRONZE medal
    8. Courtney Hurley, Fencing
    9.Courtney Mathewson, Water Polo, GOLD medal
    10. Donna Marie Vakalis, Mod Pent
    11. Eleanor Logan, Rowing, GOLD medal
    12. Emily Regan, Rowing, GOLD medal
    13. Isabella Isaksen, Mod Pent
    14. Ismael Marcelo Hernández Uscanga, Mod Pent, BRONZE medal
    15. Jason Pryor, Fencing
    16. Jiaqi Zheng / 郑佳奇, Table Tennis
    17. Kaleigh Gilchrist, Water Polo, GOLD medal
    18. Kami Craig, Water Polo, GOLD medal
    19. Katelin Snyder, Rowing, GOLD medal
    20. Keith Sanderson, Shooting
    21. Kelly Hurley, Fencing
    22. Kerry Simmonds, Rowing, GOLD medal
    33. KK Clark, Water Polo, GOLD medal
    34. Lily Zhang, Table Tennis
    35. Lauren Schmetterling, Rowing, GOLD medal
    36. Maggie Hogan, Canoe Kayak
    37. Margaux Isaksen, Mod Pent
    38. Martha McCabe, Swimming
    39. Matt Emmons USA, Shooting
    40. Meghan Musnicki, Rowing, GOLD medal
    41. Melissa Seidemann, Water Polo, GOLD medal
    42. Michal Smolen: Canoe Slalom Athlete, Canoe/Kayak
    43. Morgan Craft Athlete Page, Shooting
    44. Nathan Schrimsher, Mod Pent
    45. Omar Elgeziry, Mod Pent
    46. Tervel Dlagnev, Wrestling
    47. Wu Yue Table Tennis USA, Table Tennis

Kagum sangat kan. Tahniah kepada anda yang memilih untuk mengambil Shaklee.

Nak tau apa supplement untuk kecergasan badan bagi atlet yang Shaklee ada?

Contact saya

SMS/WHatsApp: 019-4548200

Email: info.vitamin2u@gmail.com

Facebook Personal: https://www.facebook.com/suhaida.suaid

Facebook Page: https://www.facebook.com/personamedina/

Istimewa untuk pelanggan saya, konsultasi dan follow up secara percuma diberikan untuk anda. Hubungi saya sekarang!

:-)  :-)  :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge