Vitalea Shaklee Yang Terlajak Laris

Vitalea keluaran Shaklee merupakan sejenis multivitamin yang sangat lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral.

Vitalea adalah multivitamin yang pertama dicipta di dunia yang asalnya dinamakan sebagai Vitalize-mineral dan disingkatkan sebutannya kepada Vita-min.

Kemajuan teknologi telah menjadikan formulasi Vita-min ditambah baik sehinggalah terhasilnya Vitalea di dalam bentuk tablet. Vitalea diformulasikan dengan sangat lengkap dan seimbang.

Explo tab pada vitalea Shaklee adalah satu teknologi di mana ianya membolehkan Vitalea dengan cepat dipecahkan supaya mudah diserap. Kalau kita potong Vitalea dan kita tengok di bawah mikroskop, kita akan dapat melihat bola-bola kecik berwarna putih. Bebola putih ini adalah kanji. Apabila kanji ini kena air, ianya akan mengembang dan menyebabkan tablet Vitalea pecah seterusnya membebaskan kandungannya untuk diserap oleh badan.

Proses pengembangan dan pemecahan Vitalea ke bentuk yang mudah diserap ini berlaku tak sampai 5 minit pon selepas kita menelan Vitalea.

Boleh tengok video yang saya kongsikan di bawah. Dalam video ni, perbandingan dilakukan dengan multivitamin dari jenama lain.

Penting sangat tau untuk memastikan apa-apa supplement yang kita makan ni diserap dengan baik. Sebelum dapat diserap, supplement tu kena lah melalui proses pemecahan dulu kan. Dah hancur baru lah badan boleh serap.

Inilah rupa Vitalea Shaklee selepas beberapa minit dilarutkan di dalam air. Ni air je tau. Kalau cecair dalam perut siap ada asid perut lagi plus macam-macam enzim. Lagi la cepat Vitalea ni hancur.

vitalea

Sebelah kiri adalah Vitalea Shaklee manakala sebelah kanan adalah multivitamin dari jenama lain selepas hampir 10 minit dimasukkan ke dalam air.

Kalau peringkat awal iaitu peringkat pemecahan pon lambat atau tak pecah sepenuhnya, macam mana badan nak serap. Betul tak?

Kandungan Vitalea Shaklee

Seperti yang saya dah sebutkan di atas tadi, Vitalea mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral. Jadual bawah ni menunjukkan vitamin dan mineral yang terkandung di dalam Vitalea.

Kandungan Kuantiti
Vitamin A (as beta carotene) 1250 IU
Vitamin A (as vitamin A acetate) 1250 IU
Vitamin C (as ascorbic acid) 60mg
Vitamin D (as cholecalciferol) 200 IU
Vitamin E

(as d-alpha tocopheryl acid succinate

30 IU
Thiamin (as thiamin mononitrate) 0.75mg
Riboflavin 0.85mg
Niacin (as niacinamide) 10mg
Vitamin B6 (as pyridoxine hydrochloride) 1mg
 Folate (as folic acid) 200mcg
 Vitamin B12 (as cyanocobalamine) 3mcg
 Biotin (as d-biotin) 150mcg
Panthotenic acid (as d-calcium pantothenate) 5mg
Calcium (as d-calcium phosphate) 225mg
Iodine (as potassium iodide and sea kelp) 75mcg
Magnesium (as magnesium oxide) 100mg
Zinc (as zinc gluconate) 7.5mg
Selenium (as trace mineral protein hydrolysate) 35mcg
 Copper (copper gluconate) 1mg
 Manganese (as manganese gluconate) 1mg
Chromium (as trace mineral protein hydrolysate) 60mcg
Molybdenum (as trace mineral protein hydrolysate) 37.5mg
Nickel (as trace mineral protein hydrolysate) 7.5mcg
Tin (as trace mineral protein hydrolysate) 5mcg
Vanadium (as trace mineral protein hydrolysate) 10mcg
Boron (as trace mineral protein hydrolysate) 0.5mg
Iron (as ferrous fumarate) 9mg

Fungsi Vitalea Shaklee

1) Vitalea bertindak sebagai penambah tenaga. Vitalea membantu meningkatkan kecergasan tubuh badan.

2) Zaman sekarang sangat sukar untuk  sesetengah orang mengamalkan pemakanan seimbang menyebabkan tubuh badan kekurangan zat tertentu. Sebab tu lah mudah sangat letih, mudah sangat sangat jatuh sakit. Kandungan Vitalea yang mempunyai pembagai jenis vitamin dan mineral membantu menyokong keperluan nutrisi badan.

3) Vitalea membantu metabolisme badan. Pemakanan yang tidak berkhasiat dan tidak seimbang akan mengganggu metabolisme badan.

4) Badan kita terdiri daripada sel-sel hidup yang memerlukan nutrisi untuk pertumbuhan sel baru. Vitalea sangat penting untuk membekalkan nutrisi bagi keperluan sel badan menjalankan fungsinya dengan baik dan berkesan.

Best kan Viltalea Shaklee ni.

Vitalea Shaklee sesuai untuk diamalkan oleh semua peringkat keadaan. Orang tua boleh, orang yang ada masalah kencing manis, jantung atau darah tinggi pon boleh makan tau. Selain tu, ibu mengandung dan ibu menyusu pon boleh makan. Memang selamat.

Cara membeli Vitalea Shaklee

Terdapat 2 cara untuk membeli Vitalea Shaklee ni.

Cara 1

Klik gambar di bawah ini untuk membeli Vitalea secara terus dari website Shaklee. Boleh guna debit card atau credit card untuk membeli di website Shaklee. Memang selamat sangat pembelian secara online di website Shaklee ini.

Cara 2

Anda juga boleh membeli Vitalea dari saya kerana saya adalah agen Shaklee yang sah dengan nombor pendaftaran ahli 966502 atas nama Suhaida Su’aid.

Untuk membeli Vitalea, hubungi saya dengan mana-mana cara di bawah ini.

SMS/WHatsApp: 019-4548200

Email: info.vitamin2u@gmail.com

Facebook Personal: https://www.facebook.com/suhaida.suaid

Facebook Page: https://www.facebook.com/personamedina/

Istimewa untuk pelanggan saya, konsultasi dan follow up secara percuma diberikan untuk anda. Hubungi saya sekarang!  :-)  :-)  :-)

 

DISCLAIMER:

Semua artikel dan testimonial di dalam blog ini tidak boleh digunakan untuk tujuan mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Dapatkan nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu sebelum mengambil apa-apa supplement sekiranya anda mempunyai penyakit kronik.

The products and information found on vitamin2u.net are not intended to replace Medical advice. All Shaklee products are registered with Ministry of Health Malaysia. These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration & Ministry of Health. Individual results may vary.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge