Cara Atasi Masalah Kejang Kaki Semasa Mengandung

Setiap kali pregnant, Alhamdulillah saya tak de apa-apa alahan. Makan pon berselera je. Memang syok la sepanjang tempoh mengandung sebab tak de muntah-muntah ke apa.

Tapi, semasa mengandung ada satu je benda yang paling tak boleh tahan iaitu kejang kaki. Saya ingat lagi, masalah kejang kaki ni paling teruk masa mengandungkan anak kedua saya, Khayra Medina.

Memang rasa terseksa sangat masa tu. Boleh dikatakan tiap-tiap pagi masa nak bangun tido tu, mesti kejang kaki. Paling teruk dan paling tak boleh tahan, bila tengah tido pon boleh terjaga sebab tiba-tiba terasa kejang kaki.

Godek punya godek kat internet, saya dapat tau, masalah kejang kaki ni disebabkan kekurangan kalsium.

Kalau diikutkan, saya kerap je minum susu sepanjang tempoh mengandung. Tapi rupa-rupanya tak cukup. Mana taknya. Keperluan kalsium sehari sepatutnya 1000mg. Bila kira-kira balik kandungan kalsium dalam susu, memang tak cukup la nak tampung keperluan kalsium masa mengandung ni.

So, saya decide untuk ambik supplement kalsium.

Mula-mula, saya ambik kalsium klinik kesihatan. Maklumlah.. Free kan. Nak dekat habis sebotol, tak de rasa kurang pon kejang kaki tu.

Kemudian, pegi pulak kedai farmasi. Saya beli kalsium brand 21st Century pulak. Tak menjadi jugak.

Then, masa ni lah tergerak hati nak cuba kalsium Shaklee. Kalsium Shaklee nama dier Ostematrix.

Part ni best.

Lepas seminggu istiqomah ambil #Ostematrix , tak de dah kejadian kejang kaki.

Rasa amazing sangat okayyy. Seronok tak terkira. Mana tak nya. Dah boleh tido lena dah lepas tu. Bangun pagi pon relax je. Tak de kejadian kejang kaki macam selalu.

Masa tu tertanya-tanya jugak. Kenapalah kalsium klinik kesihatan dan kalsium brand 21st Century tak berkesan kat saya. Ditakdirkan, satu hari saya terbaca pasal Ostematrix dalam buku product guide Shaklee. Masa tu la baru tau, kenapa Ostematrix sangat berkesan.

Rupa-rupanya, penyerapan Ostematrix sangat bagus sebab tu la sangat berkesan. Orang farmasi sebut benda ni sebagai bioavailability. Kebolehan sesuatu produk untuk menyerap di dalam badan disebut sebagai bioavailability.

Kalau korang nak tau, Ostematrix Shaklee ada Bioavailability Study. Maksudnya, memang dah dibuat kajian untuk mengkaji penyerapan Ostematrix di dalam badan. Keputusan kajian menunjukkan Ostematrix diserap dengan baik selepas diambil.

Itu cerita tahun 2012. Dan itulah titik permulaan saya mula berminat untuk menggali dengan lebih mendalam tentang produk-produk Shaklee.

Berminat nak tau dengan lebih lanjut tentang Ostematrix Shaklee?

Hubungi saya melalui WhatsApp

 

WhatsApp/SMS

019-4548200

Sue

Atau nak beli Ostematrix SHaklee yang best giler ni? Klik je gambar bawah ni.

Search hastags #vitamin2u, #TheFabulousFamily, #whyiShaklee di Instagram dan Facebook untuk mengetahui pelbagai perkongsian tentang Shaklee daripada saya.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge