Tips Menurunkan Tekanan Darah Tinggi Daripada Puan Afizah

Darah tinggi adalah salah satu penyakit kronik yang sangat bahaya. Kalau tak jaga elok-elok penyakit darah tinggi ni boleh menyebabkan strok.

Tips menurunkan tekanan darah tinggi ni Puan Afizah kongsikan pengalaman beliau sendiri tau. Puan Afizah nak masuk 60 tahun dah. Mempunyai 4 orang anak dan 4 orang cucu. Puan Afizah bukan setakat ada darah tinggi je. Kencing manis pon ada jugak. Penyakit keturunan katanya.

Jom kita tengok, apa yang Puan Afizah buat, sampaikan doktor cakap tekanan darahnya dah macam tekanan darah anak dara!

Daripada zaman saya muda-muda lagi, saya memang mementingkan kesihatan. Macam-macam suplemen yang saya cuba, yang murah yang mahal..Tapi kebanyakkan, tidak menunjukkan apa-apa kesan yang ketara. Saya amalkan produk Shaklee dah 3 tahun lebih. Saya kenal Shaklee daripada anak dan menantu saya. Alhamdulillah, saya jatuh hati dengan produk Shaklee terutamanya VIVIX!     -Pn Afizah-

VIVIX? Apa tu? Vivix adalah salah satu produk keluaran Shaklee. Kandungan VIVIX adalah berasaskan tumbuh-tumbuhan. Anda boleh tau tentang VIVIX dengan lebih mendalam di dalam ARTIKEL INI (KLIK SINI)

Lagi tips menurunkan tekanan darah tinggi dari Puan Afizah.

Saya memang jaga pemakanan, saya kurangkan gula dalam minumam harian. Tapi disebabkan kencing manis dan darah tinggi ni penyakit ‘keturunan’, memang tak boleh nak lari mana lah..Check-up di hospital baru-baru ni, menggunakan mesin penimbang elektronik yang baru tu. Apa ntah namanya mesin tu. Happy sangat bila doktor cakap bacaan b/p saya mcm ‘anak dara’, 120/80.        -Puan Afizah-

Nampak tak. Penting tau jaga pemakanan. Tapi kalau penyakit keturunan ni memang susah nak elak kan. Pesakit darah tinggi perlu kurangkan makanan yang mengandungi garam. Elakkan mengambil makanan siap diproses seperti makanan di dalam tin sebab makanan yang macam tu tinggi kandungan garam.

Penangan mengamalkan VIVIX secara konsisten telah memberikan pelbagai kesan sampingan kepada Puan Afizah!

Check-up di hospital baru-baru ni, menggunakan mesin penimbang elektronik yang baru tu. Apa ntah namanya mesin tu. Happy sangat bila doktor cakap bacaan b/p saya mcm ‘anak dara’, 120/80.

Tapi dari bacaan mesin tu, doktor inform yang umur dalam badan saya 51 tahun! Memang terkejut lah dengar, walhal umur saya tahun depan dah masuk 60 tahun. Alhamdulillah, awet muda..BMI saya pun normal. Bacaan kencing manis saya pun normal, 6.7 berbanding dengan bacaan 3 tahun dulu, 8.0..Doktor pun dah kurangkan dos ubat kencing manis yang perlu saya makan setiap hari. Lega rasa..smile emoticon

 

Pernah ada sahabat saya tanya, kat mana saya buat gigi palsu. Teratur cantik je..Hehe, saya kata ni gigi betul. Tak pernah lagi buat gigi palsu. Terkejutlah dia, di usia saya yang nak masuk 60 tahun ni, masih lagi ada gigi kekal yang masih elok. Bagi saya, penjagaan gigi sangatlah penting. Dari saya muda lagi, saya amalkan minum susu setiap hari.

Ini adalah antara vitamin yg saya konsisten ambil setiap hari dengan konsisten.

 

Paling best, saya suka VIVIX. Rasanya dah 12 botol yang saya makan. (saya kongsi makan dengan suami tercinta).

Kulit saya yang dahulunya kusam dan tak bermaya, rasa lebih ceria dan awet muda berbanding sebelum ambil vivix. Memang Best! Bg yang belum tahu, vivix ni bukan sahaja suplemen untuk kesihatan menyeluruh, tapi vivix jugak berfungsi sebagai anti-penuaan.

Secara ringkasnya, ‘kesan sampingan’ yang Puan Afizah alami selepas mengamalkan VIVIX.

  • tekanan darah macam anak dara 120/80
  • umur badan 51 tahun padahal umur sebenar dah nak masuk 60
  • BMI normal
  • bacaan kencing manis 6.7 berbanding sebelum ini 8.0
  • doktor dah kurangkan dos ubat kencing manis
  • kawan tegur gigi palsu cantik padahal gigi itu adalah gigi sebenar. Dah nak masuk 60 tahun masih mempunyai gigi kekal yang cantik
  • dulu kulit kusam tak bermaya. Sekarang kulit wajah lebih awet muda dan ceria
  • turunkan darah tinggi

VIVIX juga telah membantu suami Puan Afizah mengatasi masalah asthma

Pada tahun 2013, saya berpeluang untuk melangkah kaki ke tanah suci Mekah bersama anak dan suami untuk menunaikan Umrah. Alhamdulillah, kesihatan saya baik-baik je kat sana. Tapi, suami saya mengalami athma yang teruk sehingga sampai sahaja di Malaysia, suami saya kena admit di Hospital Sg.Buluh.

 

Doktor mengesahkan suami saya kena jangkitan di paru-paru yang berpunca daripada habuk di Mekah. Berkampunglah di hospital selama 8 hari.

Suami saya ni, memang susah nak makan vitamin melainkan kalau saya ambil dan bagi kat dia, baru dia makan. Tapi, di Mekah kami tinggal di bilik berasingan, sebab tu susah sikit saya nak berkongsi vitamin dengan suami.

 

Alhamdulillah, kesihatan saya baik di sana tanpa demam atau batuk. Vitamin Shaklee saya bawa sekali kesana dan amalkan setiap hari sebelum mengerjakan Umrah.

Produk yang hebat dan berkesan ni, saya kongsikan kebaikan dengan kawan-kawan sepejabat saya.

 

VIVIX the best choice suplemen untuk di amalkan setiap hari. Di tambah dengan vitamin lain seperti Vita-Lea, Vita C Plus dan Omega, kesihatan saya bertambah baik.

Pesan Puan Afizah: Bagi anak-anak yang tak tau nak bagi hadiah apa kat mak abah anda, boleh la hadiahkan sebotol VIVIX ni setiap bulan.

Saya setuju sangat dengan pesanan Puan Afizah ni. Bukannya apa. Biarlah mak dan ayah kita  tua tanpa sebarang penyakit. Mudah diorang nak beribadah.

Jika tuan-tuan atau puan-puan berminat untuk mencuba VIVIX, boleh hubungi saya melalui nombor telefon di bawah.

SMS/WhatsApp/Call: 019-4548200 (sue)

Shaklee ID: 906552

Your trusted Shaklee Independent Distributor

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge