Kasih Seorang Isteri Kepada Suami Yang Ada Masalah Buah Pinggang Bocor | Nephrotic Syndrome

Seperti biasa, setiap pagi saya akan check message yang masuk ke handphone. Sebab setiap hari saya tido awal. Nak bagi anak tido awal, sekali dengan mak hanyut dalam mimpi. Hehee..

Mula-mula saya check whatsApp. Ada satu whatsApp dari customer yang bertanya tentang Vivix.

“Askm sue, saya nk tnye psl vivix untuk penapis buah pinggang bocor.. camne saya nak dapatkannye di pendang.. Brp hrganye..”

Saya tak reply lagi whatsApp ni. Kemudian saya tengok SMS yang masuk pulak.

Askm sue.. saya nak order Vivix shaklee boleh dak.. saya tgl di pendang”

Eh.. macam sama je dengan whatsApp tadi. Bila tengok nombor phone memang confirm orang yang sama. Bila tengok masa, rupa-rupanya customer ni message pukul 12 tengah malam tadi.

Macam urgent je ni. Terus saya reply di whatsapp walaupun saya tau masih terlalu awal pagi. Lebih kurang hampir pukul 5 pagi customer balas. Hampir 15 minit kami berborak kat whatsApp.

Saya namakan customer ni Kak Wan. Menurut Kak Wan, suami dia baru je keluar dari wad. Doktor suspect buah pinggang suami dia rosak. Suami kak wan ada penyakit kencing manis, darah tinggi dan gout. Macam-macam sakit kan. Dah 3 serangkai pulak.

Memang betul telahan saya. Kak wan nak urgent Vivix tu. Nasib baik saya ada stok. Kak wan cakap sejak keluar wad, suami dia asyik ulang alik pi kencing sampai tak larat dah. Tak tahan dia tengok suami dalam keadaan macam tu. Tu yang dia cari kat internet info-info pasal sakit buah pinggang. ‘

Kak wan kata, apa yang dia baca kat internet pasal buah pinggang bocor sama macam apa yang suami dia alami. Contohnya kencing berbuih dan kerap kencing. Doktor kata dalam air kencing suami dia ada protein. Semua ni memang sama macam apa yang dia baca di internet tentang pengalaman orang lain pasal buah pinggang bocor.

Yang paling buat saya tersentuh kan, Kak Wan cakap, kalau boleh sekarang jugak dia nak datang ambik Vivix tu kat saya. Sedangkan jarak rumah dia ke rumah saya lebih kurang 40 minit kalau lalu highway. Baru pukul 5 pagi pulak masa tu. Nampak tak tu kasih seorang isteri kat suami. Kagum betul.

Akhirnya kami bersetuju untuk berjumpa pada pukul 10 pagi. Saya juga berpesan kepada Kak Wan untuk bawa semua ubat suaminya. Saya kena tau jugak kan ubat apa yang suaminya sedang ambil.

Antara ubat yang perlu suami Kak Wan ambik adalah prednisolone. Prednisolone adalah sejenis steroid. Pesakit nephrotic sydrome memang kena ambik steroid. Ubat-ubat lain seperti ubat kencing manis dan darah tinggi serta gout. Hampir 10 jenis ubat kesemuanya. Namun begitu, jika dilihat pada ubat tersebut, penyakit kencing manis suami Kak Wan masih di peringkat awal.

Selepas lebih 3 hari mengamalkan Vivix, saya pon tanya la Kak Wan macam mana keadaan suami dia. Kak Wan cakap, tekanan darah semakin stabil. Bacaan kencing manis juga dah turun sikit tapi masih belom stabil. Syukur Alhamdulillah.

Vivix ni bukan saja bagus untuk masalah buah pinggang, tapi bagus jugak untuk pesakit kencing manis. VIvix tidak bertindak secara langsung merawat penyakit ni. Tapi Vivix bertindak dengan cara memulihkan sel yang rosak. Keadaan gula yang tinggi di dalam darah bagi pesakit kencing manis, menyebabkan banyak sel badan yang rosak. Bila banyak sel dah rosak tu yang kita jadi tak sihat. Macam-macam penyakit datang.

Alhamdulillah.. Vivix bukan sahaja dah membantu suami Kak Wan. Tapi dah ramai pesakit sakit buah pinggang dan buah pinggang bocor semakin bertambah baik tahap kesihatan diorang sejak amalkan Vivix. Alhamdulillah.. Kuasa Allah jua. Tanggung jawab kita hanya perlu berikhtiar tanpa putus asa.

Di bawah ni satu lagi kisah seorang isteri yang suaminya mempunyai masalah sakit buah pinggang @ buah pinggang bocor. Macam dah common pulak kan.

sakit buah pinggang atau buah pinggang bocor

Setiap penyakit insyaAllah ada penawarnya. Jangan pernah berhenti untuk berikhtiar.

Sekiranya ingin mengetahui dengan lebih mandalam tentang Vivix, boleh hubungi saya melalui nombor ini. Boleh hubungi saya melalui SMS/WhatsApp.

019-4548200 (sue)

Eh.. kejap.. ada satu benda best korang patut tau.

Nak dapat harga yang lebih murah berbanding dengan harga yang tertera di website Shaklee? Nak tau macam mana nak dapatkan Vivix pada harga yang lebih murah 20% berbanding harga pasaran? Ada caranya.

Hubungi saya sekarang sama ada melalui SMS/WhatsApp melalui nombor ini 019-4548200 (sue)

Satu lagi perkara penting yang anda patut tahu. Bulan ni Shaklee buat promosi Vivix tau.

Pembelian 1 pek Vivix (mengandungi 2 botol) melayakkan anda untuk:

–> Diskaun 5% –> Jimat hampir RM40

–> Dapat keahlian Shaklee secara PERCUMA bernilai RM69

–> Dapat postage cara PERCUMA untuk seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Postage semenanjung jimat hampir RM11 manakala postage ke Sabah dan Sarawak jimat hampir RM20 tau

–> Dapat bonus dari Shaklee hampir RM40.

Secara keseluruhannya, dapat jimat hampir RM120! Banyak tu.. Dah la jimat dekat RM120, dapat pulak duit dari Shaklee dekat RM40. Rugi sangat tak rebut peluang ni.

Sekiranya ingin membeli Vivix secara terus dari Shaklee pon boleh jugak. Klik je ikon beli sekarang di bawah ni dan anda akan terus dibawa ke website official Shaklee.

esell

Klik sini untuk membeli Shaklee terus daripada Shaklee

Jika tidak pasti dengan cara pembelian dan pembayaran melalui website Shaklee, anda boleh hubungi saya melalui SMS/WhatsApp di nombor ini 019-4548200 (sue).

Jangan tangguh lagi tau. Sakit buah pinggang macam ni kalau dibiarkan boleh melarat tau. Paling susah kalau dah sampai tahap kena buat dialisis. Mahal sangat rawatan dialisis. Kalau dapat buat kat hospital kerajaan, Alhamdulillah, murah sikit. Kalau kat swasta antara harga RM100-RM300 untuk satu sesi.

Yang paling susah nak bagi komitmen ulang-aling ke pusat dialisis 2-3 kali seminggu untuk buat dialisis. Memang susah. Tu tak kira lagi ubat sebeban kena makan. Jangan biarkan sakit tu melarat tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge