Senaman Kempiskan Perut Yang Buncit: 8 minit je..

Masalah perut buncit bagi ibu-ibu yang baru lepas bersalin adalah sangat common kan.

Kali ni saya nak share senaman untuk mengatasi masalah perut buncit yang simple je. Senaman ni tak perlukan peralatan tertentu atau ruang yang luas. So, kalau pergi bercuti pun boleh je buat senaman ni kat bilik hotel.

Walaupun senaman ni nampak mudah dan ringkas, tapi boleh tahan juga ‘sakitnya’ tu.

Setiap satu langkah hanya perlu buat 20 saat je. So 1 cycle yang lengkap hanya memerlukan lebih kurang 2.5 minit. Ulang posisi 1 sehingga posisi 8 sebanyak 3 cycle. Jadi lengkaplah senaman ini selama 8 minit.

Dah bersedia? Jom start..

senaman untuk perut buncit 1

senaman untuk perut buncit 2

senaman untuk perut buncit 3

senaman untuk perut buncit 4

senaman untuk perut buncit 5

senaman untuk perut buncit 6

senaman untuk perut buncit 7

senaman untuk perut buncit 8
Tips kurus yang simple. Nampak mudah kan.

senaman untuk perut buncit 9

Terima kasih kepada imuslimshop.com untuk tips yang awesome ini. Boleh follow Facebook diorang DI SINI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge