Kenapa ramai orang suka sangat dengan pencuci muka Nutriwhite?

Korang pernah dengar tak brand Nutriwhite? Macam pernah dengar, tapi di mana ye? Heheee..

Nutriwhite adalah salah satu produk penjagaan kulit wajah keluaran Shaklee.

Eh.. sejak bila Shaklee ada skin product? Bukan vitamin je ke. Inilah respon orang kalau saya bagitau pasal ni. Iyer.. Shaklee ada 2 set produk penjagaan kulit. Iaitu Nutriwhite dan Enfuselle. Hari ni saya cerita pasal Nutriwhite dulu ye. Lain kali kita cerita pasal Enfuselle pulak.

Yang menariknya, semenjak dua menjak ni, famous betul pencuci muka Nutriwhite. Ada je yang bertanya pasal pencuci muka ni. Dan yang paling best, sapa yang cuba mesti rasa puas hati sangat. Mesti akan repeat order punya lah.

Betapa bestnya Nutriwhite ni sampai suami-suami pun dah suka. Mana taknya. Suami-suami ni dah guna diam-diam pencuci muka Nutriwhite isteri. Lepas tu apa lagi. Terpaut hati sudah!

Kisah Cinta Saya Dengan Pencuci Nutriwhite

Kalau korang nak tau, sejak zaman sekolah lagi, 20 tahun dulu, saya guna pencuci muka Safi yang penutup hijau tu. Dah cuba tukar jenama lain masa kat universiti. Tapi last-last patah balik guna Safi Hijau tu. Betapa setianya saya dengan Safi.

Tapi, pada tahun Julai 2013, saya try pencuci muka Nutriwhite. Sebab masa tu ramai yang cakap best. Memang cari pasal masa tu. Stok Safi Hijau kat rumah ada 3 ketul lagi masa gatal tangan gi beli Nutriwhite. Lepas guna Nutriwhite memang tak pandang dah Safi.

Tapi disebabkan rasa sayang dengan stok Safi Hijau yang berlambak tu, saya stop kejap pakai Nutriwhite. Cuba nak habiskan Safi Hijau. Tapi rasa tak best dah. Hati dah terpaut kat pencuci muka Nutriwhite!

Nak bagi kat mak tapi mak suka Safi Biru. So, stok Safi Hijau tu saya rasa macam nak letak kat masjid. Untuk orang cuci tangan atau cuci muka.

So, jangan cari pasal nak cuba pencuci muka Nutriwhite kalau pencuci muka yang korang tengah guna ada lagi sekarang. No turning back gitu.

Kenapa ramai orang suka pencuci muka Nutriwhite?

1) Best giler untuk kurangkan minyak di muka

 

Sejak guna pencuci muka Nutriwhite ni muka saya kurang berminyak. Kejadian untuk muka berminyak semula selepas dicuci agak lambat. Let say, saya cuci muka pagi, tengah hari pon muka masih maintain gitu.

So, orang yang kulit kering sesuai tak? Lagi sesuai sangat tau. Sebab saya ada sorang customer yang kulit muka dier jenis kulit kering. Lepas guna pencuci muka Nutriwhite ni, dia cakap muka dia moist gitu.  :-)  :-)

2) Muka sangat susah untuk sunburn

Ini antara benda yang paling best pasal pencuci muka Nutriwhite. Sejak amalkan pencuci muka Nutriwhite, muka saya susah sangat untuk sunburn walaupun saya jarang pakai krim yang mengandungi pelindung UV.

Satu tabiat saya, saya tak berapa rajin nak guna krim muka yang ada pelindung UV. Sebab saya rasa muka saya lagi mudah berminyak kalau pakai krim muka macam ni.

Sila jangan tiru attitude ini tau. Sebab apa? Sebab krim muka yang ada pelindung UV memang sangat-sangat penting. Kita nak protect kulit muka kita dari UV untuk mengelakkan kulit kita dari terjadi pigmentasi tompok-tompok gelap tu. Satu lagi nak lambatkan penuaan. UV ni boleh mempercepatkan penuaan tau tak.

Sejak guna pencuci muka Nutriwhite, saya dapati kulit muka saya tak mudah sunburn walaupun sepanjang hari saya terdedah kepada direct sunlight tanpa memakai krim yang ada pelindung UV. Ini sangat superb.

3) Jimat tak ingat

Satu ketul pencuci muka Nutriwhite tu tahan 7 bulan untuk saya. Ada orang lagi dasyat. Sampai setahun gitu. Saya guna pencuci muka ni 2 kali sehari setiap hari. Jimat giler kan.

4) Mencerahkan kulit

Ni part paling best. Pencuci muka Nutriwhite tak de la memutihkan muka seputih-putihnya sampai nampak macam tak natural. Tapi memang akan nampak lebih cerah. Kecerahan yang sesuai dengan tone kulit asli. Korang paham ke apa yang saya nak cerita ni. Hehee.. Putih yang lebih natural gitu.

pencuci muka nutriwhite

Inilah rupa pencuci muka Nutriwhite yang fofular itew.

 

Ni cerita satu pihak je kan.

Kalau nak tau cerita dari pihak yang lain, korang boleh KLIK LINK INI untuk membaca testimonial orang lain tentang pencuci muka Nutriwhite Shaklee.

Ada berani nak cuba?

Seriously, kalau korang tak cuba korang memang rugi giler. Serius cakap memang best tak ingat. Lagi-lagi kalau korang punya masalah kulit muka tu macam masalah saya. Kulit muka berminyak sampai boleh buat goreng ayam.

Meh sini contact saya melalui WhatsApp. Kita sembang-sembang tukar-tukar cerita tentang pencuci muka Nutriwhite ni.

019-454 8200 (SUE)

Jom jadi sebahagian daripada ribuan wanita di Malaysia yang cantik dengan Nutriwhite.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge