7 Perkara Menarik Tentang National Conference Shaklee 2015

Baru-baru ni berlangsungnya National Conference Shaklee 2015 di MINES International Exhibition & Convention Centre (MIECC). Bila sebut conference terbayang orang dok bercakap atas pentas berjam-jam sambil tayangkan slide presentation. Pastu kita yang mendengar ni dah menguap 150 juta kali. Mesti kita fikir macam tu kan. Jangan kata orang lain. Saya pun fikir macam tu. Tapi, realitinya, National Conference Shaklee 2015 bukanlah sebegitu.

National Conference Shaklee adalah event tahunan bagi menghargai pencapaian pengedar-pengedar Shaklee di Malaysia. Terdapat juga sesi perkongsian dari mereka yang telah berjaya di dalam bisnes ini.

Nak tau apa 7 Perkara Menarik Tentang National Conference Shaklee 2015?

1) Ada Day Care! 

Susah nak jumpa conference yang sediakan Day Care. Betul tak? Jangan kata Day Care, biasanya mana-mana conference memang tak boleh bawak langsung budak-budak. Kalau la tempat kerja saya sediakan Day Care macam ni, setiap kali ada conference atau workshop, saya memang tak kisah kena pegi kursus tiap-tiap bulan. Ok.. berangan itu free. Hahaaa..

day care

2) Persembahan dari Ratu Rock Malaysia Ella.

Owh yes. Walaupun dia adalah ratu rock, saya paling suka kemunculan Faizal Tahir ketika National Conference Shaklee 2014. Baiklah. Saya mengaku saya peminat Faizal Tahir bukan peminat kakak Ella. Dan-dan kakak. Hahaaa..

ella

kakak ella

3) Terdapat 7 speaker jemputan dan 6 daripadanya adalah wanita! Mereka semua adalah Master Coordinator

Master Coordinator merupakan rank tertinggi di dalam Shaklee. Ya.. benar sekali. Kebanyakan Shaklee Business Leader adalah wanita! Mostly mereka adalah ibu-ibu-pemilik tangan yang menghayun buaian!

Salah seorang speaker jemputan.

Sharing Shaklee Master Aya National Conference 2015 from iReach HD on Vimeo.

4) Salah satu speaker jemputan adalah wanita berpurdah (Kalau tak caya tengok video ni)

National Conference Shaklee 2014/2015 Highlight from iReach HD on Vimeo.

5) Boleh bawa anak-anak naik stage untuk terima award

Again.. Shaklee is a family business. Saya kagum dengan keterbukaan ini.

Ok. Tak nak compare dengan dengan kisah saya dapat Award Khidmat Cemerlang di tempat kerja saya. Of course la tak boleh usung anak dan suami naik pentas sama-sama walaupun mereka adalah insan yang paling banyak berkorban dan bersabar dengan karenah kerja saya. Lain padang lain la caranya kan. Apa-apa pun syukur. Heeee..

anak atas stage

6) Goodie bag yang awesome.

Goodie bag dier bukan non wooven tau. Tapi macam kain guni tu. So memang tahan lasak baq ang. Korang tau berapa harga collagen tu? Sepaket dekat RM20 tau. Dapat 4 paket tuuu. Siap dapat voucher untuk beli barang. Rugi sapa tak pi. Huhuuuu..

So agak-agak total berapa hinggit whole goodie bag ni?

goodie bag shaklee

7) Award didominasi wanita

Macam biasa. Kat mana-mana pun perempuan ramai. Dah tentu kaum Adam berdiri di belakang wanita-wanita hebat ini.

women power

Banyak ilmu dan pengalaman yang dapat diserap melalui event National Conference Shaklee 2015 ini. Memang rasa rugi sangat kalau tak join event tahunan ini. Tengok video tak feel sangat tau. Duduk kat situ baru ‘feel’ gitew.

Next round, 3 awards in a row. Aminnn..

Kalau korang berminat nak tau dengan lebih detail

– tentang Shaklee

– nak tau macam mana perniagaan ini dijalankan

– nak tau rahsia marketing online Shaklee yang ramai tak tau

– nak dapat award macam ni jugak

– nak dapat income dari Shaklee

korang boleh contact saya melalui WhatsApp 019-4548200 (SUE)

Saya akan guide korang satu persatu. InsyaAllah..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge