Cara Turunkan Kolesterol Tanpa Ubat!

Pada tahun 2012, saya menjalani pemeriksaan darah. Pemeriksaan darah ini wajib dibuat setiap tahun untuk setiap orang di organisasi tempat saya bekerja. Nasib baik wajib kan. Kalau tak wajib memang tak buat dah. Sebab saya rasa diri ni sihat je.

Lagipun masa tu rasa muda lagi. Rasa tak mungkin saya mempunyai masalah kesihatan. Confident betul kan.

Tapi bila keputusan darah keluar, saya terkejut sangat. Paras kolesterol saya tinggi!

Namun begitu Alhamdulillah, saya tak perlu start ubat kolesterol lagi sebab paras kolesterol ini masih boleh dikawal dengan penjagaan diet yang betul. Tapi.. tapi.. tapi.. cuak sangat tau. Sebab masalah kolesterol tinggi sangat bahaya. Paling menakutkan bila fikir pasal masalah jantung atau stroke. Memang takut sangat.

Tak de tanggguh-tangguh dah. Saya terus amalkan beberapa cara dan ikhtiar untuk menurunkan paras kolesterol yang tinggi ini.

Saya ceritakan dengan lebih detail di dalam video ini cara turunkan kolesterol secara selamat tanpa mengambil ubat kolesterol.

Saya berharap perkongsian ini memberi banyak manfaat kepada yang menonton.

Kepada sesiapa yang tak pernah langsung buat pemeriksaan darah, tolong la pegi check. Jadikan pemeriksaan darah sebagai salah satu rutin tahunan. Sekarang ni banyak dah kita dengar muda-muda dah ada masalah darah tinggi, kencing manis atau jantung.

Ada yang nampak sihat je tiba-tiba dapat serangan jantung. Kita rasa kita sihat je kan. Jarang sakit. Tapi yang dalaman ni bukannya nampak dengan mata kasar.

Sekiranya anda berminat dengan produk yang saya amalkan untuk membantu menurunkan paras kolesterol saya ini, anda boleh contact saya melalui:

SMS atau WhatsApp di nombor ini

019-454 8200 (SUE) 

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge