Pencuci Serbaguna Organik – Apasal Awesome Sangat Ni

Tahun lalu saya menghadiri taklimat tentang keselamatan yang diberikan oleh Pegawai OSHA (Occupational Safety and Health Academy). Lepas dengar taklimat tu rasa gerun pulak. Betapa lah kita tak sedar, hidup kita sebenarnya sentiasa terdedah kepada bahan kimia merbahaya. Dan bahan kimia inilah merupakan salah satu pembunuh senyap dalam jangka masa yang panjang.

Meh sini nak bagi contoh bahan kimia yang ada disekeliling kita.

1) Pewangi dalam rumah atau pejabat

Pegawai OSHA tu cakap, hentikanlah guna alat pewangi automatik yang release bahan pewangi setiap 30 minit atau sejam tu. Kandungan bahan kimia di dalam pewangi tersebut banyak sangat. Bayangkan kita menyedutnya setiap hari. Kesian paru-paru kita. Haishhh.. no.no.no.. tak sanggup nak imagine.

2) Aerosol

Niatnya nak bunuh nyamuk, semut, cicak, lipas. Tapi kita dan anak-anak terhidu jugak. Sekali lagi, kesiannya paru-paru kita.

3) Pencuci lantai dan apa je pencuci kat dalam rumah

Bahan pencuci yang ada di pasaran biasanya menggunakan bahan kimia sintetik yang toksik dan merbahaya. Hati-hati ye mak-mak yang guna pencuci lantai yang kandungannye bahan kimia sintetik ni. Anak merangkak keliling rumah lepas tu masukkan tangan dalam mulut. Aduhai…!

Itu baru beberapa contoh je. Kalau disebut satu persatu memang takkan habis. Hidup kita ni dah banyak sangat terdedah kepada bahan kimia yang tak dapat dielakkan seperti asap kenderaan dan kadang kala asap rokok!

Kenapa kita sengaja nak dedahkan lagi badan kita kepada bahan-bahan kimia yang saya sebutkan di atas tadi. Sedangkan bahan-bahan yang di atas tadi, kita dapat elakkan.

Salah satu benda yang kita boleh lakukan untuk meminumkan pendedahan kepada bahan kimia toksik adalah dengan menggunakan bahan pencuci organik. Susah nak dapatkan bahan pencuci organik di pasaran. Ada.. tapi kena pandai cari.

Saya menggunakan Basic H. Basic H ni pencuci serbaguna yang dikeluarkan oleh Shaklee. Ketika pertama kali membuat pembacaan tentang Basic H saya rasa sangat amazing tau. Bila baca review pengguna terus rasa woww!!

Basic H ini boleh digunakan untuk mencuci hampir apa saja di keliling kita!

 

1) Cuci baju

 

2) Cuci Kasut Sekolah

 

3) Cuci lantai

 

4) Cuci peralatan dapur

 

5) Cuci kolam

 

6) Testimonial dari seorang ibu tentang Basic H

 

6) Cuci Dapur

 

7) Cuci periuk yang dah hangit

 

7) Cuci kereta yang terkena getah pokok

 

Ya Allah. Best sangat pencuci Basic H ni tau. Dah guna baru tau best sangat. Jimat pulak tu. Sebotol tu tahan berbulan-bulan tau. Ye la. Setiap kali cuma perlu guna 3-5 titik je. Harga tak sampai Rm50 pulak tu.

Sapa-sapa yang ada alergik terhadap sabun dan kebanyakan bahan pencuci, saya sangat-sangat menyarankan korang guna pencuci ni. InsyaAllah.. OK sangat.

Jangan beli Basic H ni kalau korang tak kisah je nak guna pencuci biasa yang guna bahan kimia toksik tu.

SMS/WhatsApp saya kalau berminat nak try. Ni No phone saya 019-4548200 (SUE)

===============================================================

Belanja korang tengok video motivation ni.. Jom layan..

Be A Champion from iReach HD on Vimeo.

===============================================================

p.s: Saya memerlukan agen di Semenanjung Malaysia, Brunei serta Sabah dan Sarawak. Isi borang di bawah ini sekiranya anda berminat nak jadi agen produk ini. Tak pun, SMS/WhatsApp pon boleh 019-4548200 (SUE)

 

 

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge