Cara Mengatasi Masalah Resdung Dengan Berkesan Dan Selamat

Kerap bersin pada waktu pagi? Itu adalah antara tanda-tanda anda mempunyai masalah resdung.

Resdung atau bahasa saintifiknya alergik rhinits adalah sejenis reaksi alahan yang terjadi apabila badan bertindak balas kepada alergen (bahan yang menyebabkan alergik) seperti habuk, debunga dan bulu haiwan serta alahan terhadap sesetengah makanan.

Apabila terdedah kepada bahan ini, sesetengah orang akan mempunyai reaksi tanda-tanda resdung seperti berikut.

  • Selsema
  • Kerap bersin
  • Mata menjadi gatal, merah dan berair
  • Gatal pada kawasan mulut, tekak, telinga dan muka
  • Sakit tekak
  • Batuk
  • Sakit kepala atau sakit pada bahagian muka
  • Keletihan

Terdapat pelbagai kaedah rawatan resdung. Kita boleh pilih sama ada nak makan ubat-ubatan yang diambil di klinik/hospital atau pun cara rawatan menggunakan sumber semulajadi. Mesti la kita pilih sumber semulajadi. Betul tak?

Rawatan ubat-ubatan menyebabkan kita terdedah kepada bahan kimia dan tak mustahil boleh mendapat kesan sampingan yang tidak diingini. Rawatan menggunakan bahan semulajadi kurang atau tiada langsung kesan sampingan.

Cara Mengatasi Masalah Resdung Secara Semulajadi

1) Elakkan Allergen

Alergen adalah bahan yang boleh menyebabkan resdung menjadi lebih teruk. Tanda-tanda resdung sepeti kerap bersin dan selsema dapat dikurangkan sekiranya anda mengelakkan alergen ini. Contoh alergen adalah habuk, bulu haiwan dan debunga.

2) Amalkan pemakanan yang sihat

Banyakkan pengambilan sayuran berdaun hijau, serta sayuran berwarna kuning dan oren seperti lobak merah. Makanan seperti ini dapat meningkatkan sistem pertahanan badan anda. Tak de la bersin-bersin lagi setiap pagi.

3) Amalkan pengambilan supplement kesihatan

Supplement seperti vitamin C dapat meningkatkan sistem pertahanan badan bagi mereka yang mempunyai masalah resdung. Jadi, masalah hidung berair dan bersin dapat diatasi.

Set Resdung Shaklee Lengkap Dengan Bahan Semulajadi Untuk Mengatasi Masalah Resdung

Set Resdung Shaklee terdiri daripada Alfalfa Complex, Vitamin C 500mg dan B Complex.

Alfalfa membantu membuang toksin di dalam badan. Alfalfa merupakan tumbuhan yang tinggi dengan alkali secara semulajadi. Keadaan ini menjadikan alfalfa dapat membantu meneutralkan asid di dalam badan.

Tau tak, keadaan badan yang berasid menyebabkan kita mudah jatuh sakit. Jadi alfalfa dapat membantu mengurangkan masalah keradangan pada salur pernafasan yang biasanya dialami oleh mereka yang mempunyai masalah resdung

Vitamin C pula sangat membantu mengawal masalah hidung berair pada waktu pagi yang biasanya dialami oleh pesakit resdung. Istimewanya Vitamin C Shaklee ini ianya dilengkapi dengan bioflavanoids.

Bioflavanoids mempunyai tindakan antihistamin dan anti-alergenik semulajadi. Dengan ayat paling mudah, bioflavanoids mempunyai tindakan mengurangkan gatal dan alergik secara semulajadi.

Vitamin B Complex Shaklee lengkap dengan 8 jenis vitamin B yang diperlukan oleh badan. Vitamin B complex dapat meningkatkan sistem pertahanan badan. Sistem pertahanan yang baik sangat penting untuk orang yang mempunyai masalah resdung.

Set Resdung Shaklee

Set Resdung Shaklee

Jom kita tengok apa kata mereka yang pernah mencuba set resdung Shaklee ini.

resdung-shaklee.png

 

masalah-resdung.jpg

Nak tahu satu lagi produk yang best sangat untuk resdung?

Kalau anda mempunyai bajet yang lebih, saya sarankan anda untuk mengambil Vivix je. Vivix memang best. Apa bezanya set resdung di atas dengan Vivix?

Vivix ni dalam bentuk cecair. Hanya perlu minum satu sudu kecil setiap hari. Sesuai sangat untuk orang yang tak suka telan pil banyak-banyak seperti set di atas.

Lelaki memang susah nak telan pil banyak-banyak kan. Jadi, untuk para isteri memang sesuai sangat anda hadiahkan kepada suami sebotol. Mesti dengan senang hati dia amalkan Vivix ni. Macam minum air sirap je.

Selain itu, berbanding dengan set di atas, Vivix mampu bertindak sehingga ke peringkat sel yang kecil di dalam badan kita. Jadi, sel-sel yang mudah mengalami keradangan sehingga mencetuskan masalah resdung dapat diperbaiki supaya menjadi sel yang sihat. Jadi masalah resdung dapat di atasi dengan lebih berkesan.

vivix shaklee untuk kencing manis

Vivix Shaklee

Testimonial dari seorang isteri yang telah memberi kepada suaminya Vivix Shaklee.

Masalah resdung suami sembuh dengan vivix

Masalah resdung suami sembuh dengan vivix

Jangan main-main tau dengan resdung ni. Kalau dah teruk sangat boleh mengganggu saraf pendengaran. Dan pada kebiasaannya masalah resdung akan mengganggu saraf atau deria bau juga. Jadi, jangan biarkan masalah resdung melarat. Ambil tindakan cepat untuk merawatnya.

Sekiranya anda ingin mengetahui dengan lebih lanjut tentang Vivix atau Set Resdung Shaklee ini, anda boleh menghubungi saya melalui SMS atau WhatsApp di nombor ini 019-4548200

Berita baik untuk anda.

Bulan ni ada PROMOSI Vivix tau. Boleh jimat sehinga 20%. Nak tau dengan lebih lanjut tentang promosi ini hubungi saya cepat-cepat dengan mana-mana cara di bawah ini.

SMS/WhatsApp: 019-4548200

atau

Email: info.vitamin2u@gmail.com

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge