Melancong Secara Percuma Ke Amerika Syarikat

Dengar benda free memang excited kan. Bukan setakat tiket flight pergi-balik free, makan, hotel, duit poket semua ditaja sepenuhnya. Sapa tak nak. Duit shopping tu mestilah kena duit sendiri. Lagi pulak kalau boleh bawak suami, anak-anak dan mak ayah! Bestnya!

Harga tiket flight MAS dari Kuala Lumpur ke Los Angeles

Harga tiket flight MAS dari Kuala Lumpur ke Los Angeles (pada 12 September 2014)

Mahal kan harga tiket untuk seorang dewasa dari Kuala Lumpur ke Los Angeles. Tapi dengan trip ini, satu sen pun tak payah keluar. Trip apa ni yang best sangat?

Baru-baru ini hampir 300 orang ahli Shaklee telah ditaja sepenuhnya melancong ke Amerika Syarikat. Iyer… ditaja sepenuhnya. FREE! Mereka adalah delegasi yang menyertai Shaklee Global Conference 2014 di Long Beach California.

Shaklee Global Conference 2014

Shaklee Global Conference 2014

Shaklee Global Conference adalah event untuk menghargai pengedar  Shaklee yang berjaya. Tau tak? Delegasi Malaysia adalah antara yang paling ramai dalam event tersebut. Mereka yang terpilih untuk menyertai Shaklee Global Conference ini adalah mereka yang hebat yang telah menjana pendapatan 4,5 dan 6 angka dengan Shaklee.

ahli shaklee ke amerika

Ahli Shaklee Malaysia ke USA

Dah la tiket kapal terbang free. Shaklee bagi luggage pulak tu. Cantik sangat. Hotel dan makan sepajang hampir 10 hari berada di sana ditaja oleh pihak SHaklee sepenuhnya. Siap dapat duit poket lagi.

Bagasi pemberian Shaklee secara PERCUMA

Bagasi pemberian Shaklee secara PERCUMA

Video ini menunjukkan sebahagian ‘keluarga’ saya dari group iReach yang terpilih menyertai Shaklee Global Conference 2014.

Happening kan group kami?

Best tau buat bisnes ni. Ada support group yang kuat dan aktif. Untuk pengetahuan semua, saya adalah seorang ibu yang masih bekerja sepenuh masa. Jadi memang tak sempat nak keluar approach orang beli Shaklee. Saya menggunakan pemasaran melalui blog 100%. Tak payah nak keluar rumah jumpa orang. Tak perlu keluar modal untuk beli dan simpan stok. Tak perlu buat pinjaman bank untuk memulakan bisnes ini. Tak perlu ada degree ke apa. Sapa-sapa pun boleh menyertai bisnes ini.

Inilah sifu saya di dalam bisnes Shaklee ini. Master Lyna Noh dan suaminya Master Zainul (tiada dalam gambar) yang banyak membantu saya dan kawan-kawan lain di dalam group iReach dengan memberi ilmu pemasaran melalui blog. Bukan ilmu marketing je yang saya belajar di dalam group ni. Macam-macam ilmu ada tau tak. Pendek kata, semua ilmu itu banyak mengubah saya ke arah yang lebih positif. Kan DAO pesan. Nak berniaga kena ada MENTOR. Mentor ini memang terbaik sangat.

Awar million dollar earner untuk Master Lyna Noh. Inilah sifu saya.

Award million dollar earner untuk Master Lyna Noh semasa Shaklee Global Conference di California. Inilah sifu saya.

 

Semua bussines leader Shaklee yang layak untuk Global Conference Shaklee ini juga di bawa melawat ke tempat-tempat yang menarik di Amerika Syarikat.

Tempat menarik yang dikunjungi di Amerika Syarikat

1) Universal Studio

universal studio

Universal Studio

universal studio

Universal Studio

2) San Francisco

Melancong secara percuma ke San Francisco

Melancong secara percuma ke San Francisco

Tak payah risau nak makan apa. Semua Shaklee dah sediakan. Makanan dijamin Halal.

Belacan Grill: Restoran Malaysia di Amerika

Belacan Grill: Restoran Malaysia di Amerika

Belacan Grill: Restoran Malaysia Di Amerika

Belacan Grill: Restoran Malaysia Di Amerika

 

3) HQ Shaklee

Dan, inilah tempat impian saya sekian lamanya. Doakan saya dan suami dapat menjejak kaki ke HQ SHaklee di California pada 2016 nanti. Tempat ni, kalau kumpul duit berkepuk-kepuk pun tak dapat masuk tau. Melainkan dapat kerja kat situ.

HQ Shaklee di Amerika

HQ Shaklee di Amerika

HQ Shaklee di Amerika

HQ Shaklee di Amerika

Nak rasa lagi real macam ada kat sana? Korang wajib tengok video ni sampai habis. Memang ‘terangkat’ sangat free trip ni. Jom kita layan video ni. Kredit to Master Hadhatina yoursupermomHD

Sekalung Penghargaan

Jutaan terima kasih kepada semua untuk gambar dan perkongsian cerita di sepanjang Shaklee Global Conference di California, Amerika Syarikat. Jom pasang impian bersama-sama untuk trip seterusnya pada tahun 2016.

Master Lyna Noh & Master Zainul

 Master Hadhatina

Master Lydzar Rusman

Master Herny

Tuan Faiz

Master Zura Betty

Master Mama Adamia

Mereka asalnya jadi ahli Shaklee untuk makan sendiri tau. Tapi tengokla apa dah jadi. Dapat free trip ke Amerika pulak. Sudah tentu ianya bukan usaha sehari dua. Haa.. yang dok ambik Shaklee dengan setianya tu tak nak ke trip percuma ni? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge