Tips Awet Muda Secara Semulajadi

Proses penuaan tidak dapat dihentikan. Namun begitu proses penuaan dapat dilambatkan. Cara hidup zaman sekarang yang kurang sihat dan keadaan persekitaran yang tercemar dengan bahan kimia menyebabkan proses penuaan menjadi pantas. Di sini saya ingin berkongsi dengan anda tips awet muda secara semulajadi. Tanpa menggunakan bahan kimia merbahaya.

Tips Awet Muda Secara Semulajadi

1) Elakkan stress

Stress menyebabkan hati kita tak tenang dan tidak gembira. Stress juga menyebabkan kita kurang tersenyum.

2) Mengamalkan diet yang sihat dan seimbang

Banyakkan pengambilan sayur dan buah-buahan di dalam diet seharian. Kandungan vitamin yang terdapat di dalam buah-buahan dan sayur-sayuran membantu sel badan menghalang radikal bebas yang menyebabkan berlakunya penuaan sel.

3) Amalkan gaya hidup sihat

Pastikan tidur yang berkualiti dan mencukupi. Selain itu, amalkan senaman sekurang-kurang 2-3 kali seminggu. Berhenti merokok. Rokok mengandungi pelbagai jenis bahan kimia yang merosakkan sel badan

4) Pengambilan supplement antioksidan

Antioksidan melindungi tubuh daripada radikal bebas yang menyebabkan proses penuaan menjadi lebih cepat berlaku.

Antioksidan seperti resveratrol menghalang pembentukan protein AGE (advanced Glycation End Product) di dalam badan. Protein AGE boleh terbentuk disebabkan oleh beberapa faktor seperti stress, pencemaran dan pendedahan kepada bahan kimia.

Pengambilan supplement aktioksida seperti Vitamin C, Vitamin E dan Resveratrol adalah sangat digalakkan bagi menghalang radikal bebas yang terbentuk ini.

Vivix Shaklee merupakan salah satu supplement antioksida yang kuat dan berkesan menghalang pembentukan radikal bebas sekaligus melambatkan proses penuaan. Vivix dapat menghalang pembentukan protein AGE dengan berkesan.

vivix shaklee untuk awet muda

Vivix Shaklee

4) Amalkan krim pelindung matahari

Sinaran UV matahari merupakan salah satu faktor yang mempercepatkan penuaan berlaku. Amalkan penggunaan krim pelindung matahari setiap kali keluar rumah. Elakkan berjemur di bawah panas matahari.

5) Amalkan supplement kolagen

Peningkatan umur merupakan salah satu faktor yang menyebabkan penurunan penghasilan kolagen oleh tubuh. Tahukah anda, bermula umur 25 tahun, badan kita akan semakin kurang menghasilkan kolagen. Selepas umur 45 tahun ke atas, badan kita akan kehilangan sehingga separuh daripada kolagen yang ada. Pengurangan kolagen dikaitkan dengan kesakitan sendi, kulit semakin kurang anjal dan kering serta tekstur rambut dan kulit yang kurang cantik.

Terlalu banyak kolagen yang ada di pasaran sehingga tak tahu nak pilih yang mana? Tentu sekali saya menyarankan Shaklee Collagen Powder. Shaklee Collagen Powder berasaskan sumber semulajadi sangat berkesan melambatkan penuaan. Saya pernah berkongsi DI SINI kelebihan Shaklee Collagen Powder. 

shaklee collagen powder

Shaklee Collagen Powder

Berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang produk Shaklee yang berasaskan bahan semulajadi ini? Hubungi saya sekarang.

SMS/WhatsApp: 019-4548200

atau

Email: info.vitamin2u@gmail.com

atau

Isi form di bawah ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge