Vitamin Untuk Bulan Puasa, Persiapan Sepanjang Ramadhan

Bulan Rejab sudah hampir ke penghujungnya. Ini bermakna kita semakin hampir dengan Ramadhan. Ramadhan adalah peluang untuk menggandakan amal ibadah. Untuk itu, kesihatan perlu dipastikan berada pada tahap terbaik supaya kita berpeluang melakukan amal ibadah sebanyak mungkin.

Rasulullah SAW pernah bersabda yang bermaksud:

“Sesungguhnya bulan ini (Ramadan) datang kepada kamu, di dalamnya ada malam di mana amalan ibadat yang dilakukan pada malam itu lebih baik dan lebih besar ganjarannya daripada amalan selama seribu bulan. Sesiapa yang kehilangan malam itu, sesungguhnya dia kehilangan semua kebaikan. Dan tidak akan kehilangan semua perkara itu, kecuali orang yang diharamkan (tidak mendapat petunjuk) daripada Allah.” 

( Hadis riwayat Ibnu Majah )

Vitamin yang dicadangkan untuk diamalkan ketika Ramadhan

1) Performance Drink

Semasa berpuasa, badan kita mengalami dehidrasi disebabkan kurang pengambilan air. Performance Drink adalah minuman elektrolit (isotonik) yang tidak berkarbonat dan rendah kandungan gula. Jadi Performance Drink dapat membantu meningkatkan kembali hidrasi badan. Saya pernah menceritakan di dalam artikel ini kenapa Performance Drink sangat penting ketika di bulan puasa. Saya juga pernah berkongsi testimonial pengguna Performace Drink Shakle DI SINI.

performance drink shaklee

Performance Drink Shaklee

2) Minuman berprotein tinggi seperti ESP (Energizing Soy Protein) atau Cinch Shake

Minuman berprotein ini dapat membantu memberikan tenaga secara berpanjangan. Protein dapat memberikan tenaga dalam tempoh yang panjang berbanding karbohidrat. Sebab itulah, individu yang mempunyai gastrik sangat-sangat disarankan untuk mengamalkan ESP sepanjang bulan Ramadhan.

esp shaklee

ESP (Energizing Soy Protein)

Cinch™ Shake Mix Shaklee

Cinch™ Shake Mix Shaklee

3) Advanced Joint Health Tablet (AJHT)

Advanced Joint Health Tablet atau AJHT membantu individu yang mempunyai masalah sendi seperti sakit lutut. Ibu saya mula mengamalkan AJHT sejak sebelum bermulanya Ramadhan pada tahun lepas. Alhamdulillah.. Ibu saya lebih mudah menunaikan solat terawih.

testimonial ajht shaklee

Testimonial pengguna AJHT Shaklee

Sekiranya ibu bapa anda mempunyai masalah sakit lutut saya sangat-sangat menyarankan Set Kesihatan Sendi Shaklee yang terdiri daripada AJHT, Ostematrix dan Omegaguard. Kesemua vitamin ini adalah kombinasi terbaik untuk masalah sakit lutut atau masalah sendi yang lain.

Advanced Joint Health Tablet Shaklee

Advanced Joint Health Tablet Shaklee

4) Kombinasi Vitalea, B complex dan Vitamin C 500mg SR

Ketiga-tiga vitamin ini adalah kombinasi terbaik untuk mengekalkan kecergasan badan anda sepanjang tempoh berpuasa.

Set Kesihatan Optimum Shaklee

Set Kesihatan Optimum Shaklee

Semoga dengan mengamalkan vitamin-vitamin ini, dapat membantu anda menjadi lebih cergas dan lebih sihat sepanjang bulan puasa. Sekiranya anda berminat untuk mengetahui tentang vitamin ini dengan lebih lanjut, hubungi saya dengan mana-mana cara di bawah.

SMS / WhatsApp: 019-454 8200

atau

Email: info.vitamin2u@gmail.com

atau

Isi borang di bawah ini untuk mengetahui vitamin yang sesuai untuk diamalkan sepanjang bulan puasa.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge