Cara Buat Playdough Dengan Bahan Yang Paling Ringkas dan Mudah Didapati

Kalau google cara buat playdough di internet, pelbagai resipi dan cara yang digunakan. Ada yang guna bahan-bahan yang kita tak pernah dengar pun. Ada juga yang guna bahan yang susah kita nak cari.

Kalau duduk di kawasan luar bandar macam saya ni, nak cari cream of tartar pun susah tau. Memang tak de kedai runcit yang jual. Jadi, saya memang mencari cara buat playdough menggunakan bahan yang paling mudah didapati.

 Jom kita tengok video ni untuk mengetahui cara buat playdough dengan bahan yang paling ringkas.

Senang kan nak cari bahan-bahan dier. Ok. Saya ulang sekali lagi bahan-bahan yang diperlukan untuk menghasilkan playdough ini.

1) Tepung gandum

2) Minyak sayuran atau minyak canola

3) Pewarna makanan

4) Air suam

5) Garam

Senang je nak cari bahan-bahan ni kan. Selamat mencuba!

cara buat playdough

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge