Benarkah Minuman Protein Shake Dapat Membantu Untuk Kurus?

Minuman protein shake adalah salah satu cara yang berkesan untuk menurunakan berat badan. Hal ni kerana minuman protein shake ini mempunyai kalori yang rendah. Jadi minuman protein shake dapat meningkatkan metabolisme sebanyak 25%. Sapa tak nak kan.

Antara perkara yang perlu anda tahu, dalam proses penurunan berat badan, anda sekali-kali dinasihatkan untuk tidak meninggalkan makan pagi. Makan pagi dapat mempercepatkan permulaan metabolisme anda. Sesetengah individu tidak mengambil makan pagi kerana terlalu sibuk. Sebab itulah minuman protein shake adalah makan pagi paling mudah dan ringkas.

Apabila anda minum protein shake, anda telah membantu badan anda meningkatkan metabolisme sebanyak 25%. Anda juga telah mengurangkan pengambilan kalori anda pada hari tersebut dengan mengelakkan pengambilan makanan berminyak dan berlemak. Bayangkan kalau anda mengambil roti canai atau nasi lemak ataupun roti putih sebagai makan pagi. Jika dibandingkan makanan tersebut dengan minuman protein shake, anda telah menjimatkan banyak kalori tau. Sekiranya anda mengambil minuman protein shake, anda dapat menjimatkan 400 kalori sehari. Banyak tu!

protein shake

Apabila anda mengambil protein shake, paras gula dalam darah berada pada tahap yang seimbang. Jadi, badan akan menggunakan lemak untuk dibakar menjadi tenaga. Protein shake adalah minuman yang tinggi protein. Keadaan ini menjadikan anda lebih bertenaga. Jadi sesuai minuman protein shake ini juga sesuai untuk diamalkan oleh individu yang mempunyai masalah cepat letih dan lesu.

Salah satu punca yang menyebabkan kita gagal untuk menurunkan berat badan adalah kerana kalori yang masuk adalah lebih tinggi dari kalori yang keluar. Kesibukan menjadi penghalang untuk kita menjaga pemakanan kita dengan sempurna. Minuman protein shake mengandungi nutrien yang lebih baik berbanding minuman berkarbonat yang tinggi kadungan gula dan kalori. Jadi minuman protein shake adalah pilihan minuman yang sihat jika dibandingkan dengan teh tarik atau minuman manis serta berkarbonat.

Minuman Protein Shake Shaklee

Cinch Shake Mix Shaklee adalah minuman protein shake keluaran Shaklee yang mempunyai 3 perisa iaitu perisa Cafe Late, coklat dan Vanilla. Cinch boleh dijadikan sebagai sarapan kerana ianya mengenyangkan.

Cinch™ Shake Mix Shaklee

Cinch™ Shake Mix Shaklee

Kelebihan minuman protein shake Cinch Shaklee

Proses penurunan berat badan akan menghilangkan lemak di dalam badan. Kebanyakan proses diet ini juga menyebabkan kehilangan otot. Apabila kehilangan otot berlaku, metabolisme badan akan menurun. Keadaan ini menyebabkan badan kita hilang keupayaan untuk membakar lemak atau proses pembakaran lemak menjadi perlahan. Apabila anda tidak lagi berdiet seperti sebelum ini, berat anda akan naik mendadak. Keadaan ini menyebabkan diet yo-yo berlaku.

Cinch Shaklee adalah formulasi proproetari yang diuji secara klinikal dengan formula yang ditambahbaik dengan leuscine. Cinch dengan leuscine ini dapat membantu anda mengekalkan otot yang anda miliki dan membakar lemak yang tidak diingini. Jadi, masalah diet yo-yo tidak akan berlaku kerana otot anda terpelihara dalam proses penurunan berat badan.

Campuran Propriertari Protein dengan Leuscine

Cinch shake adalah jawapan terbaik kepada persoalan apakah yang saya harus makan untuk breakfast atau apa yang harus saya makan untuk lunch? Cinch shake sedap sangat tau malahan berkhasiat dan membantu anda memelihara otot. Cinch Shake membuatkan anda berasa kenyang.

  • Rasa seakan pemanis mulut yang berkhasiat
  • diperkaya dengan leuscine untuk memelihara otot semasa proses penurunan berat badan
  • Mengandungi 24 gram protein dalam setiap hidangan menjadikan anda rasa kenyang dan puas
  • Kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap hidangan
  • Nilai glisemik yang rendah untuk mengekalkan paras gula yang normal di dalam darah
  • Memberikan tenaga
  • Tiada perasa, pewarna dan pemanis tiruan
  • Soya yang digunakan adalah soya GMO

Siapa yang tidak boleh mengambil Cinch Shake

  • Wanita mengandung
  • Mereka yang mempunyai alahan terhadap soya

Selain Cinch Shake Mix, satu lagi minuman protein shake keluaran Shaklee adalah ESP (Energizing Soy Protein). Bagi wanita mengandung, ESP adalah alternatif kepada Cinch Shake. Ya.. ESP boleh diamalkan oleh wanita mengandung. Saya pernah kongsikan DI SINI bagaimana ESP boleh membantu untuk kurus. ESP hanya mempunyai perisa vanilla sahaja.

esp shaklee untuk kurus

ESP Shaklee (Energizing Soy Protein)

Testimonial pengguna Cinch Shake dan ESP

testimonial cinch shake shaklee

testimonial cinch shake shaklee

testimonial cinch shake shaklee

testimonial esp shaklee

Hubungi saya sekarang!

SMS/WhatsApp: 019-4548200

atau

Email: info.vitamin2u@gmail.com

p.s: Ingin kurus dengan sihat cara Shaklee? Dapatkan Ebook Tips Kurus Dengan Shaklee sekarang! –> KLIK SINI!

Isikan form di bawah jika anda ingin mengetahui dengan lebih lanjut tentang Cinch Shake atau Set Kurus Shaklee.

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge