Vitamin / Supplement Vivix Shaklee Untuk Kencing Manis

Tahukah anda, 1 daripada 5 rakyat Malaysia menghidap kencing manis? Ramai tau penghidap kencing manis di Malaysia. Dalam masa 10 tahun, penghidap kencing manis di Malaysia meningkat sebanyak 40%! Adakah anda atau ahli keluarga anda salah seorang penghidap kencing manis?

Masalah kesihatan yang sering dihadapi oleh pesakit kencing manis

Masalah paling kerap dihadapi oleh pesakit kencing manis adalah kawalan gula darah yang kurang baik. Ramai yang cakap dah jaga makan, dah makan ubat tapi gula masih tinggi juga. Selain itu, pesakit kencing manis sering cepat letih dan tidak bermaya. Ada juga yang mengalami masalah kebas-kebas pada jari, tangan dan kaki. Bagi kes yang serius pula ada hilang penglihatan akibat paras gula yang tidak terkawal.

Kandungan Supplement Vivix Shaklee Untuk Kencing Manis

Vivix Shaklee adalah berasaskan semulajadi. Vivix Shaklee mengandungi 4 bahan utama yang membantu proses pembaikan dan pemulihan sel. Keempat-empat bahan utama ini adalah berasaskan tumbuhan. Ya.. Bahan semulajadi! Bahan-bahan tersebut adalah Polygonum cuspidatum, anggur muscadine, lobak ungu dan European Elderberries. Bahan-bahan ini mengandungi bahan yang dikenali sebagai polyphenols termasuklah resveratrol yang merupakan sebatian antioksidan yang kuat.

kandungan vivix shaklee untuk kencing manis

Kandungan Vivix Shaklee

Kajian saintifik yang dijalankan ke atas resveratrol kandungan di dalam Vivix

Untuk pengetahuan anda, telah banyak kajian saintifik yang dijalankan ke atas resveratrol dalam membantu pesakit kencing manis. Resveratrol bertindak pada peringkat sel. Ini bermakna resveratrol dapat membantu memulihkan sel yang rosak akibat pembentukan protein AGE dalam pesakit kencing manis. Selain itu, kajian juga menunjukkan  resveratrol dapat mengurangkan paras gula dalam darah dan meningkatkan HDL (kolesterol baik) apabila diambil bersama ubat kencing manis. Bacaan lanjut berkenaan hal ini boleh di lihat DI SINI. KLIK SINI untuk melihat artikel penuh berkenaan.

vivix shaklee untuk kencing manis

Kajian berkaitan resveratrol untuk kencing manis

Protein AGE inilah yang menyebabkan kerosakan sel dalam badan pesakit kencing manis. Kerosakan sel mengakibatkan pesakit kencing manis mengalami pelbagai komplikasi seperti seperti kebas dan lenguh pada jari, tangan dan kaki.

Bagaimana Vivix bertindak dalam membantu pesakit kencing manis

Vivix mengandungi sebatian resveratrol yang mempunyai kesan antioksidan yang kuat. Vivix menghalang AGE daripada terbentuk sekaligus mencegah komplikasi-komplikasi kencing manis.

vivix shaklee untuk kencing manis

Pembentukan AGE protein di dalam pesakit kencing manis

Kita telah melihat kajian pakar-pakar tentang resveratrol. Sekarang, kita tengok pula testimonial tentang pengguna yang mempunyai masalah kencing manis yang sudah mengamalkan Vivix Shaklee. KLIK SINI untuk membaca testimonial tersebut.

Selain bagus untuk kencing manis, Vivix Shaklee juga boleh membuatkan seseorang itu berhenti merokok tau. Tak percaya? Jom baca artikel ini (KLIK SINI)  untuk mengetahui bagaimana Vivix Shaklee membantu seseorang itu untuk berhenti merokok.

Kena faham tau. Vivix Shaklee adalah supplement. VIvix tidak boleh menggantikan rawatan kencing manis sedia ada. Namun begitu VIvix dapat membantu memperbaiki tahap kesihatan pesakit kencing manis kerana fungsi antioksidanya yang kuat.

Sekiranya anda atau ahli keluarga anda yang mempunyai kencing manis yang ingin mengambil supplement seperti VIVIX ini, adalah lebih baik sekiranya anda berbincang dengan doktor atau paharmacist anda terlebih dahulu.

Cara membeli Vivix Shaklee

Terdapat 2 cara untuk membeli Vivix Shaklee ni.

Cara 1

Klik gambar di bawah ini untuk membeli Vivix secara terus dari website Shaklee. Boleh guna debit card atau credit card untuk membeli di website Shaklee. Memang selamat sangat pembelian secara online di website Shaklee ini.

Cara 2

Anda juga boleh membeli Vivix dari saya kerana saya adalah agen Shaklee yang sah dengan nombor pendaftaran ahli 966502 atas nama Suhaida Su’aid.

Tau tak, anda boleh dapatkan Vivix pada harga 20% lebih jimat. Nak tau macam mana caranya? Hubungi saya.

SMS/WHatsApp: 019-4548200

Email: info.vitamin2u@gmail.com

Facebook Personal: https://www.facebook.com/suhaida.suaid

Facebook Page: https://www.facebook.com/personamedina/

Istimewa untuk pelanggan saya, konsultasi dan follow up secara percuma diberikan untuk anda. Hubungi saya sekarang!

:-)  :-)  :-)

 

DISCLAIMER:

Semua artikel dan testimonial di dalam blog ini tidak boleh digunakan untuk tujuan mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Dapatkan nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu sebelum mengambil apa-apa supplement sekiranya anda mempunyai penyakit kronik.

The products and information found on vitamin2u.net are not intended to replace Medical advice. All Shaklee products are registered with Ministry of Health Malaysia. These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration & Ministry of Health. Individual results may vary.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge