Senaman Kuruskan Badan Untuk Orang Sibuk Hanya 8 Minit Sahaja

Kebanyakan orang sibuk untuk bersenam. Sibuk adalah alasan yang sering diberikan untuk tidak bersenam. Saya juga mempunyai masalah yang sama! Selalu saja beri alasan kenapa tak boleh bersenam secara rutin. Sehinggalah saya terjumpa video ini di youtube senaman untuk orang sibuk. 8 minit saja diperlukan untuk melakukan senaman ini tapi banyak sangat manfaatnya.

Manfaat 8 minit Senaman Kuruskan Badan Untuk Orang Sibuk

Lakukan senaman 8 minit ini setiap hari dapat kurangkan berat badan lebih kurang 1 kilogram seminggu. Kalau sebulan dah boleh turun 4kg! Lebih baik dari tak turun langsung kan. Tapi syaratnya makan pun kena jaga tau.

Senaman untuk orang sibuk ini membina lebih banyak otot. Otot penting tau sebab otot membakar kalori dengan banyak berbanding lemak walaupun dalam keadaan rehat. 0.5kg otot membakar 30 kalori dalam keadaan rehat!

Senaman ini untuk penurunanan berat badan bukan untuk kesihatan jantung tau. Kalau untuk kesihatan jantung kena buat senaman kardio.

Senaman kuruskan badan ini sesuai untuk dilakukan di mana-mana. Sebab  tak perlu ruang yang besar seperti melakukan aerobik.

Jadi, nak cipta alasan apa lagi ye lepas ni kalau tak nak bersenam.

ps: Lakukan senaman ini dan amalkan juga supplement Omega Guard Shaklee. Omega guard boleh meningkatkan metabolisme tau. Boleh baca DI SINI bagaimana Omega Guard Shaklee membantu untuk kurus.

Berminat untuk mencuba Omega Guard Shaklee?

Hubungi saya melalui SMS/WhatsApp : 019-4548200

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge