Vitamin Shaklee Untuk Penyakit Gout

Ramai rupanya yang mempunyai masalah gout. Antara masalah yang sering dihadapi oleh individu yang mempunyai masalah gout adalah sakit pada sendi seperti pergelangan kaki dan tangan, tumit, jari dan bahagian sendi yang lain. Gout terjadi disebabkan paras asid uric yang berlebihan di dalam darah. Asid uric ini membentuk kristal seperti jarum pada sendi.

vitamin shaklee untuk gout

Seperti yang disebut tadi, masalah gout disebabkan paras asid uric yang tinggi di dalam darah. Masalah paras asid uric yang tinggi ini biasanya disebabkan pemakanan yang mengandungi kandungan purine yang tinggi. Makanan yang mengandungi kandungan purine yang tinggi ini boleh menyebabkan gout menjadi bertambah serius. Contoh makanan yang mempunyai kandungan purine yang tinggi adalah hati, daging, sardin, ikan bilis dan makanan laut.

Rawatan yang diberikan untuk gout biasanya adalah ubat tahan sakit bukan steroid (NSAIDS). Namun begitu terdapat vitamin dan supplement yang boleh diamalkan untuk mengatasi masalah gout ini.

Vitamin Shaklee Untuk Penyakit Gout

Alfalfa

Alfalfa adalah vitamin Shaklee untuk penyakit gout yang paling popular. Alfalfa adalah sediaan herba yang kaya dengan vitamin dan mineral. Vitamin dan mineral ini membantu menyingkirkan asid urik yang berlebihan di dalam darah melalui air kencing. Alfal juga mempunyai kesan antikeradangan di mana membantu mengurangkan keradangan pada sendi yang biasanya dialami oleh pesakit gout.

Advanced Joint Health Tablet (AJHT)

Satu lagi vitamin Shaklee untuk penyakit gout yang menjadi pilihan ramai adalah Advanced Joint Health Tablet (AJHT). AJHT adalah supplement yang mengandungi ekstrak pokok Boswellia. Boswellia telah digunakan berkurun lamanya dalam rawatan tradisional India Ayurveda. Boswellia mempunyai kesan antikeradangan. Hal ini sangat membantu mengurangkan keradangan sendi yang biasanya dialami oleh pesakit gout. Kandungan AJHT Shaklee adalah 100% berasaskan tumbuhan semulajadi. Saya pernah kongsikan DI SINI tentang kelebihan AJHT Shaklee. Sudah ramai individu di luar sana yang telah mengamalkan AJHT Shaklee dan mendapat manfaat daripadanya. Ibu dan ayah saya juga mengamalkan AJHT Shaklee. Anda boleh baca testimonial mereka DI SINI.

Omega Guard

Omega guard adalah minyak ikan yang mengandungi asid lemak omega 3. Seperti yang pernah saya ceritakan DI SINI, omega 3 mempunyai kesan antikeradangan yang dapat membantu penjagaan kesihatan sendi.

vitamin shaklee untuk penyakit gout

Sekiranya anda berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang vitamin Shaklee unuk penyakit gout, anda boleh menghubungi saya dengan cara berikut.

Suhaida Suaid

Call / SMS / WhatsApp: 019-454 8200

Email: info.vitamin2u@gmail.com

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati atau mencegah penyakit. Dapatkan nasihat doktor sekiranya anda mempunyai penyakit kronik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge