Vitamin Untuk Badan Letih dan Lesu Yang Paling Berkesan dan Murah

Pernah tak rasa dah cukup tidur, dah cukup makan dah cukup rehat tapi masih letih dan lesu juga badan dan fikiran? Masa tu rasa perlu pergi bercuti kononnya untuk rehatkan badan dan minda. Tapi balik dari bercuti berganda-ganda pula penatnya sebab kerja di pejabat jadi bertimbun-timbun.

Saya pernah berkongsi DI SINI tentang punca-punca kenapa sesetengah orang mudah letih dan lesu. Saya juga pernah berkongsi DI SINI tentang cara mengatasi keletihan dan kelesuan badan.

Kalau rehat cukup, makan cukup tapi badan masih rasa letih dan lesu, bermaksud badan kita tidak mendapat makanan dan tidur yang berkualiti. Inilah masanya anda, ibu-ibu hebat perlu mencuba mengamalkan vitamin untuk badan letih dan lesu.

Vitamin Untuk Badan Letih dan Lesu

Vitalea

Vitalea adalah multimvitamin yang mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral. Vitalea membantu meningkatkan kesihatan dan kecergasan badan. Kandungan zat besi di dalam Vitalea membantu meningkatkan paras hemoglobin dalam darah. Hemoglobin penting untuk pengangkutan oksigen keseluruh badan. Kekurangan oksigen merupakan salah satu punca yang menyebabkan badan cepat letih dan lesu.

Vitalea Shaklee

Vitalea Shaklee

B Complex

Tahukah anda B Complex Shaklee mengandungi vitamin B yang lengkap. B complex Shaklee mengandungi Vitamin B1 (Thiamine), Vitamin B2 (Riboflavin), Vitamin B3 (Niacin), Vitamin B5 (Pantothenic Acid), Vitamin B6 (Pyridoxine), Vitamin B7 (Biotin), Vitamin B9 (Folic Acid) dan Vitamin B12 (Cyanocobalamine). Vitamin B penting untuk keseluruhan fungsi yang baik. Vitamin B penting untuk penyaluran tenaga bagi proses metabolisme. Sebab itulah Vitamin B Complex adalah salah satu vitamin untuk badan letih dan lesu yang selalu disarankan.

Vitamin B Complex Shaklee

Vitamin B Complex Shaklee

CoQ Health Plus

CoQ Health Plus mengandungi coenzyme Q10 atau CoQ10. CoQ10 banyak terdapat di dalam mitokondria iaitu sel yang memainkan peranan penting dalam penghasilan tenaga. Kekurangan CoQ10 menyebabkan proses penghasilan tenaga akan terganggu dan menjadi salah satu punca badan mudah letih dan lesu. CoQ10 juga membantu meningkatkan peredaran darah.

coq health shaklee untuk badan letih dan lesu

Coq Health Shaklee

ESP (Energizing Soy Protein)

Salah satu penyebab badan letih dan lesu adalah disebabkan kurangnya protein dalam diet seharian kita. Diet yang tinggi karbohidrat dan gula ringkas memudahkan kita cepat mengantuk dan lesu. Karbohidrat dan gula ringkas mudah diproses menjadi tenaga. Namun begitu tenaga yang diberikan hanya dalam tempoh yang singkat. Diet yang tinggi karbohidrat dan gula ringkas juga menyebabkan kita cepat lapar. Tidak seperti protein. Protein memberikan tenaga berpanjangan dan menyebabkan kita kenyang lama. Sebab itulah ESP adalah supplement tambahan yang sangat bagus untuk membantu masalah badan cepat letih dan lesu. Hal ini disebabkan ESP mengandungi kandungan protein yang lengkap. ESP juga bebas kolesterol dan lemak tidak seperti sumber protein lain seperti daging dan ayam. ESP bukan sahaja memberikan tenaga berpanjangan, malahan menyebabkan kita berasa kenyang untuk tempoh yang lama. Haaa.. boleh kurus lah macam tu kan.

esp shaklee untuk badan letih dan lesu

ESP Shaklee (Energizing Soy Protein)

 JIka anda berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang vitamin-vitamin di atas, anda boleh menghubungi saya dengan cara di bawah.

Suhaida Suaid

SMS / Call / WhatsApp: 019-454 8200

Email: info.vitamin2u@gmail.com

PM di Facebook: Persona Medina

Hubungi saya sekarang untuk dapatkan harga yang terbaik. Yang penting, komsultasi yang diberikan adalah yang terbaik supaya lebih nilai dengan wang anda.

vitamin untuk badan letih dan lesu

One comment


  • Artikel yang menarik. Badan juga boleh kerap berasa lesu disebabkan oleh faktor hormon. Ramai yang terlepas pandang mengenai faktor ini. Ketidakseimbangan hormon yang dirembeskan oleh kelenjar adrenal merupakan antara punca badan lesu. Tidak dinafikan pengambilan Vitamin seperti Vitalea, B complex dan CoQ10 juga membantu untuk merawat masalah keletihan. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge