Set Bersalin Shaklee Membantu Sembuh Kan Luka Bersalin Dengan Cepat

Antara masalah yang sering dihadapi oleh ibu yang sudah bersalin yang masih di dalam pantang adalah proses penyembuhan luka bersalin yang menyakitkan. Bagi seorang ibu yang bersalin secara normal, mungkin mengalami luka akibat episotomi atau pun luka pada tisu dinding kemaluan akibat proses kelahiran bayi. Manakala bagi ibu yang melahirkan bayi secara pembedahan, luka yang dialami adalah lebih serius dan dalam. Jadi tempoh penyembuhan adalah lebih panjang.

Tanpa pemakanan seimbang dan keperluan nutrien yang mencukupi, proses penyembuhan luka ini akan mengambil masa yang lama. Set bersalin Shaklee membantu menyembuhkan luka dengan lebih cepat dan berkesan. Set bersalin Shaklee terdapat 2 jenis iaitu Set Bersalin Shaklee Asas dan Set Bersalin Shaklee Lengkap.

Set Bersalin Shaklee Asas

Set Bersalin Shaklee Asas terdiri daripada:

  • Vitalea
  • B Complex
  • Vitamin C 500mg SR
  • Zinc Complex

Set Bersalin Shaklee Lengkap

Set Bersalin Shaklee Lengkap terdiri daripada:

  • Vitalea
  • B Complex
  • Vitamin C 500mg SR
  • Zinc Complex
  • Ostematrix
  • ESP (Energizing Soy Protein)

set bersalin shaklee

Fungsi setiap produk dalam Set Bersalin Shaklee

Vitalea

Vitalea merupakan multivitamin yang mempunyai vitamin dan mineral yang lengkap untuk ibu yang sedang berpantang. Maklumlah, ibu yang sedang berpantang mempunyai diet pemakanan yang terhad. Pemakanan yang terhad ini menyebabkan ibu yang sedang berpantang keurangan nutrien penting untuk kesihatan mereka. Keadaan menjadi lebih sukar apabila ibu yang sedang berpantang juga perlu menyusukan bayi. Oleh itu, vitalea membantu melengkapkan keperluan nutrisi ibu yang sedang berpantang ini.

B Complex

B Complex Shaklee lengkap dengan vitamin B yang diperlukan oleh badan. Vitamin B Complex dapat memberikan tenaga kepada si ibu. B Complex juga membantu si ibu lebih tenang dan kurang stress. Vitamin B Complex juga dapat mencantikkan kulit.

Vitamin C 500mg SR

Vitamin C adalah antioksidan yang baik. Vitamin C dapat membantu menyembuhkan luka bersalin. Selain itu vitamin C juga dapat meningkatkan sistem pertahanan badan.

Zinc Complex

Zinc complex membantu menyembuhkan luka bersalin dengan cepat. Zinc Complex juga dapat meningkatkan sistem pertahanan badan.

Ostematrix

Ostematrix ostematrix adalah supplement kalsium. Kalsium sangat penting bagi ibu yang sedang berpantang bagi mengelakkan si ibu mudah kekejangan otot. Kalsium juga meningkatkan kekuatan gigi dan tulang si ibu dan juga bayi yang disusukan.

ESP (Energizing Soy Protein)

ESP adalah minuman berasaskan soya yang mengandungi kandungan protein yang lengkap untuk pembinaan tisu-tisu baru yang rosak akibat proses bersalin. Selain itu, protein ini juga penting untuk membekalkan tenaga kepada ibu yang sedang berpantang. Protein juga penting dalam penghasilan susu ibu. sebab itulah tidak mustahil sekiranya kuantiti susu ibu meningkat selepas mengamalkan ESP.

Testimonial Set Bersalin Shaklee

Di bawah ini merupakan pengalaman pengguna-pengguna yang telah mengamalkan Set Bersalin Shaklee.

TESTIMONIAL 1

testimonial set bersalin shaklee

TESTIMONIAL 2

testimonial set bersalin shaklee

TESTIMONIAL 3

testimonial set bersalin shaklee

TESTIMONIAL 4

testimonial set bersalin shaklee

TESTIMONIAL 5

testimonial set bersalin shaklee

TESTIMONIAL 6

testimonial set bersalin shaklee

vitamin untuk hamil

Sekiranya berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai Set Bersalin Shaklee, hubungi saya dengan beberapa cara di bawah:

Suhaida Suaid

Call/SMS/WhatsApp: 019-454 8200

Atau

Email: info.vitamin2u@gmail.com

Atau

PM di Facebook: www.facebook.com/messages/personamedina

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge