Set Kesuburan Shaklee

Pelbagai cara dan ikhtiar yang dilakukan untuk pasangan yang dah bertahun-tahun berkahwin tapi masih belum mempunyai zuriat sendiri. Ada yang mengurut. Ada yang memilih perubatan moden seperti IVF dan ubat-ubatan kesuburan yang dipreskripsikan oleh Doktor Pakar. Ada memilih perubatan alternatif seperti sediaan tradisional. Ada juga yang mengamalkan supplement termasuk vitamin dan mineral. Tak kira lah apa jua cara, jangan hadkan diri kita untuk berikhtiar menyelesaikan masalah ini selagi tidak melanggar batas dan syariat Islam.

Untuk hari ini saya ingin menyentuh tentang set kesuburan Shaklee. Kena faham tau. Set kesuburan Shaklee membantu meningkatkan kesuburan tapi bukan bertujuan merawat masalah kesuburan. Berbeza tu antara membantu meningkatkan kesuburan VS merawat kesuburan.

Set kesuburan Shaklee terdiri adalah supplement yang terdiri daripada vitamin dan mineral. Bukan ubat-ubatan hormon tau. Ubat-ubatan hormon doktor je yang boleh bagi. Saya bagitau ni sebab nak anda semua jelas tentang ini. Kenapa vitamin dan mineral? Sebab vitamin dan mineral walaupun kuantiti yang diperlukan oleh badan adalah kecil, tapi impaknya sangat besar terhadap fungsi-fungsi sel dan organ termasuklah hormon dalam badan.

Betul sangat kalau ada yang kata kita tak perlu pun ambil supplement vitamin dan mineral sebab semua tu boleh dapat dari makanan. Memang betul tu. Saya tak nafikan sikit pun. Tapi kena ingat. Vitamin dan mineral ini mudah sangat rosak dan hilang serta musnah semasa proses kita masak. Lagi satu, dengan gaya hidup kita masa kini yang sentiasa sibuk, ada sesetengah orang tu tak dapat memastikan makanan yang diambil setiap hari adalah sihat dan seimbang. Jadi apabila vitamin dan mineral yang diperlukan oleh badan tidak mencukupi, fungsi sel terutamanya hormon akan terganggu. Apabila bercakap tentang kesuburan dan kehamilan, hormon memainkan peranan yang sangat besar.

vitamin untuk hamil

Banyak sebenarnya vitamin yang bagus untuk hamil seperti yang saya pernah kongsikan DI SINI. Tapi yang highly recommended dan banyak kajian tentang kaitan supplement dan kesuburan adalah Vitamin E, GLA dan Zinc. Dalam Set Kesuburan Shaklee, untuk lelaki dicadangkan mengamalkan Vitamin E Complex dan Zinc Complex. Manakala untuk wanita dicadangkan  mengamalkan GLA Complex dan Vitamin E Complex.

♂ BAGAIMANA VITAMIN E BOLEH MEMBANTU KESUBURAN SUAMI ISTERI? ♂

✔ VITAMIN E adalah antioksidan yang bagus. Dalam satu kajian menunjukkan, pasangan yang mengambil Vitamin E setiap hari, didapati kadar kesuburan mereka meningkat kepada 19-29 %.

✔ Dalam satu kajian lain yang dikeluarkan pada Januari 2011 di dalam “International Journal of General Medicine” mendapati kualiti air mani dan pergerakan sperma bertambah baik bagi lelaki yang mengambil Vitamin E. Keadaan ini membolehkan sperma untuk bersenyawa dengan ovum.

✔ Vitamin E membantu melindungi DNA sperma dan ovum sekaligus mengurangkan risiko keguguran.

✔ Vitamin E Shaklee diperkaya dengan Selenium. Selenium adalah membantu melindungi telur dan sperma daripada radikal bebas. Radikal bebas boleh menyebabkan kerosakan DNA yang akhirnya menyebabkan keguguran dan kecacatan bayi.

✔ Selenium yang terdapat di dalam vitamin E Shaklee penting untuk pembentukan sperma. Dalam satu kajian yang dijalankan, lelaki yang mempunyai bilangan sperma yang kurang didapati paras seleniumnya juga rendah.

♀ BAGAIMANA GLA COMPLEX SHAKLEE MEMBANTU WANITA UNTUK CEPAT HAMIL? ♀

✔ GLA COMPLEX SHAKLEE membantu meningkatkan kesuburan wanita dengan meningkatkan kualiti cecair mukus pada servikal. Cecair mukus yang berkualiti membolehkan sperma untuk bersenyawa dengan ovum.

✔ Cecair mukus yang berkualiti juga membolehkan sperma untuk hidup dan bertahan lebih lama bagi memberikan masa untuk sperma tersebut melakukan persenyawaan.

♂ BAGAIMANA ZINC BOLEH MEMBANTU KESUBURAN SUAMI? ♂

✔ Zinc adalah elemen yang sangat penting yang memainkan peranan dalam kesuburan lelaki. Kajian menunjukkan zinc dapat meningkatkan kualiti dan fungsi sperma. Zinc juga membantu dalam pergerakan sperma. Sperma yang aktif meningkatkan kebarangkalian untuk hamil.

Sekiranya berminat, SMS <SET HAMIL> ke 019-4548200 sekarang!

Penghantaran percuma tau untuk 20 orang terawal sahaja.

set kesuburan shaklee

Atau hubungi saya dengan cara di bawah:

SMS/WhatsApp: 019-454 8200

atau

Email: info.vitamin2u@gmail.com

 

 

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge