Lingkaran Gelap Bawah Mata (Dark Circle) Dah Hilang!!

Mungkin Ada di antara kita yang mempunyai masalah lingkaran gelap bawah mata atau dark circles. Masalah lingkaran gelap bawah mata ini tidak mengenl peringkat umur.

Lingkaran gelap bawah mata terjadi disebabkan beberapa punca. Antaranya ialah:

– Alahan

– Atopic dermatitis (Ekzema)

– Faktor gaya hidup seperti merokok, tekanan, kurang tidur

– Pigmentasi

esp shaklee hilangkan lingkaran gelap bawah mata dark circle

Pelbagai cara boleh dilakukan untuk menghilangkan lingkaran gelap bawah mata ini. Boleh cuba cara di bawah.

– Pakai concealer. Pelbagai jenama concealer terdapat di pasaran. Kena pandai pilih warna supaya sesuai dengan warna kulit. Cara ni untuk sementara je la kan.

– Mengunakan krim kosmetik. Terdapat pelbagai krim kecantikan untuk mengatasi masalah lingkaran gelap bawah mata ni. Tepuk poket je nak pilih jenama apa, nak yang mahal ada nak yang murah pon ada.

– Guna krim pelindung UV. Pendedahan lingkaran gelap bawah mata kepada cahaya matahari secara berterusan dan berpanjangan boleh mengakibatkan lingkaran gelap tersebut menjadi lebih teruk. Jadi, pakai krim pelindung UV bagi mengelakkan lingkaran gelap tersebut menjadi lebih teruk.

– Ubah gaya hidup. Pastikan tidur rehat secukupnya. Lakukan aktiviti yang boleh kurangkan tekanan.

ESP Shaklee dapat menghilangkan lingkaran gelap bawah mata

ESP Shaklee adalah minuman kesihatan yang berasaskan soya. ESP Shaklee mengandungi kandungan protein dan vitamin serta mineral lain yang baik untuk kesihatan tubuh. Seperti yang diketahui ramai, soya telah digunakan berabad lamanya untuk kecantikan kulit.

ESP Shaklee dapat mencantikkan kulit dan menjadikan kulit lebih cerah. Dan yang paling best, ESP Shaklee dapat menghilangkan lingkaran gelap bawah mata. Bergembiralah mereka-mereka yang dibelenggu masalah lingkaran gelap bawah mata ni sejak sekian lama.

esp shaklee hilangkan lingkaran gelap bawah mata

Saya tulis semula testimonial di atas:

“Salam, saya nak share pengalaman saya menggunakan ESP. Pada asalnya saya ambil ESP ni sebab nak pekatkan susu supaya anak tak bergayut lama. Tapi bila dah 4 bulan ambik ESP ni baru saya perasan, kulit muka saya bertambah gebu dan berseri. Tu pun sebab ditegur husband dan adik-beradik. Lepas tu kulit tak berminyak sangat macam dulu. Jerawat pun susah nak timbul. If ada pun mesti cepat je surut. N yang paling best. Dari saya kecil, mata bawah ada dark circle. Tapi sekarang macam tak caye, takde dark circle pun dekat keliling mata. Thanks to Shaklee coz semua produk dari Shaklee tak pernah mendukacitakan. Semua supplement yang saya ambil memang cepat nampak kesannya. Yang paling best niat kita nak buat benda lain tapi yang lain-lain pun turut sama nampak kesan.”

Kan dah cakap. ESP Shaklee ni best sangat.Kepada anda di luar sana jika mempunyai masalah lingkaran gelap bawah mata (dark circle) ini sejak bertahun lamanya, saya memang sangat-sangat sarankan anda cuba amalkan ESP Shaklee ni. InsyaAllah akan nampak kesan positif. Macam puan kat atas ni cakap. Dia ambil ESP SHaklee ni untuk pekatkan susu tengok-tengok kulit makin cantik.

esp shaklee

Sekiranya anda berminat untuk mengetahui tentang ESP Shaklee dengan lebih lanjut lagi, boleh hubungi saya dengan beberapa cara di bawah.

SMS/WhatsApp: 019-454 8200

Email: info.vitamin2u@gmail.com

Facebook Fanpage: Persona Medina

8 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge