ESP Shaklee Untuk Ibu Mengandung – Memantapkan Kesihatan Ibu dan Bayi

ESP Shaklee untuk ibu mengandung adalah salah satu supplement tambahan yang memberi banyak manfaat bukan shaja kepada ibu, malah juga kepada bayi.

Ibu mengandung memerlukan keperluan makronutrient (seperti karbohidrat, protein dan lemak) lebih banyak daripada wanita biasa. Hal ini disebabkan keperluan tenaga ibu mengandung adalah lebih tinggi daripada wanita yang tidak mengandung. Bayi yang sedang membesar di dalam kandungan juga menggunakan tenaga dengan banyak.

Bayangkan seorang wanita mengandung yang hanya berehat di kerusi, tanpa melakukan sebarang aktiviti fizikal menggunakan sebanyak 1900 kalori. Manakala wanita mengandung yang aktif, yang banyak menghabiskan masanya dengan berdiri dan berjalan menggunakan 2700-2850 kalori sehari. Banyak kan. Sebab tu lah wanita mengandung yang kurang selera makan mudah berasa letih. Kadang-kadang tu lengkap makan pagi, tengahari dan makan malam pun masih letih juga kan.

ESP Shaklee untuk ibu mengandung adalah minuman kesihatan yang mempunyai kandungan protein yang tinggi. Kandungan proetein yang lengkap di dalam ESP Shaklee sangat sesuai untuk diamalkan oleh ibu mengandung kerana dapat menyihatkan ibu dan bayi di samping dapat membekalkan tenanga tambahan. Ya.. ESP dapat mengelakkan masalah cepat letih.

Semasa mengandung, seorang wanita memerlukan protein untuk pembinaan sel-sel baru. Sel-sel baru itu sebahagiannya adalah sel-sel bayi yang berkembang. Selain itu, sel-sel baru itu sebahagiannya disebabkan pembesaran organ seperti payudara. Sebab itulah keperluan protein seorang wanita mengandung adalah lebih tinggi. Iaitu lebih kurang 71 gram sehari berbanding keperluan protein wanita biasa hanyalah 46 gram sehari. Banyak kan beza tu.

esp untuk ibu mengandung

Berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang set kurus Shaklee ini? Boleh hubungi saya melalui:

SMS/WHatsApp: 019-4548200

atau

Email: info.vitamin2u@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge