ESP Shaklee Untuk Kulit

ESP Shaklee atau Energizing Soy Protein adalah antara produk terbaik dalam rangkaian produk Shaklee. ESP Shaklee sangat popular di kalangan wanita di Malaysia digunakan sebagai salah satu produk untuk kecantikan kulit. Bagaimana ESP dapat membantu mencantikkan kulit?

Kandungan utama dalam ESP Shaklee adalah soya. ESP Shaklee adalah minuman soya yang lengkap dengan 9 asid amino yang penting untuk tubuh. Lengkap 9 asid amino tau. Kebanyakan minuman soya di pasaran mempunyai asid amino tertentu sahaja di dalam produk mereka. Tapi dalam ESP Shaklee kesembilan-sembiln asid amino dah ada. Bagaimana soya di dalam ESP Shaklee dapat membantu mencantikkan kulit?

esp shaklee cantikkan kulit

Isoflavones di dalam soya yang terdapat di dalam ESP Shaklee membantu kulit kelihatan lebih muda. Manakala Vitamin E yang terdapat di dalam lipid soya membantu memulihkan tisu-tisu yang rosak.

Soya di dalam ESP Shaklee juga membantu meningkatkan kolagen di dalam badan. Peningkatan umur menyebabkan penghasilan kolagen oleh tubuh semakin berkurangan. Kolagen membantu mengekalkan kelembapan dan keanjalan kulit. Soya juga membantu memperbaiki tekstur kulit.

Selain itu soya di dalam ESP Shaklee dapat melembapkan kulit. Soya bertindak sebagai pelembap. Jadi kulit akan kekal lembut dan segar.

Satu lagi kelebihan ESP Shaklee adalah ianya boleh dijadikan masker muka. Kulit akan kelihatan kering dan kusam dengan kehadiran sel-sel kulit yang kering dan mati. ESP Shaklee boleh dijadikan masker untuk menanggalkan sel-sel kulit yang kering dan mati ini.

Soya di dalam ESP juga dapat membantu melindungi kulit dari sinaran UV. ESP Shaklee juga membantu mencegah pertumbuhan jerawat.

Tidak dapat dinafikan lagi, ESP Shaklee adalah minuman berasaskan soya yang dapat mencantikkan kulit. Bukan setakat kulit je cantik tau. Badan pun sihat. ESP Shaklee sesuai untuk diamalkan oleh ibu mengandung dan ibu menyusukan anak tau. Jadi, ibu mengandung dan ibu menyusukan anak pun berpeluang untuk menjaga dan mengekalkan kecantikan di samping kekal sihat.

esp shaklee

Berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang ESP Shaklee?

Boleh menghubungi saya dengan beberapa cara di bawah. Boleh nego untuk dapatkan harga terbaik tau. So, contact saya sekarang!

SMS/WhatsApp: 019-454 8200

Email: personaglitters@gmail.com

Facebook Fanpage: Persona Medina

Facebook saya: Suhaida (boleh chatting untuk tanya apa-apa soalan tentang supplement)

*Pengedar Shaklee kawasan Perlis dan Kedah terutamanya Changlun. Juga menerima COD di UNIMAP Pauh Perlis, Simpang Empat Perlis dan Arau Perlis. Juga menerima pesanan dari seluruh Malaysia-penghantaran melalui Poslaju.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge