Status Halal Shaklee

Ramai yang masih meragui akan status halal Shaklee. Untuk pengetahuan anda, semua produk Shaklee yang masuk ke pasaran Malaysia adalah halal. Saya ulang, SEMUA produk Shaklee  yang MASUK KE PASARAN MALAYSIA adalah halal.

Berikut adalah sijil halal Shaklee yang dikeluarkan oleh Islamic Service Of America (ISA).

sijil halal shaklee

Untuk pengetahuan semua, Islamic Services of America (ISA) adalah salah satu badan yang diiktiraf oleh JAKIM. Boleh tengok link di bawah untuk lihat Senarai Badan-badan Islam di luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM. Klik link ni untuk lihat senarai penuh –> http://www.halal.gov.my/v3/index.php/ms/senarai-badan-islam-yang-diiktiraf

Mungkin ada yang tertanya-tanya kenapa Shaklee tak pohon sijil halal dari JAKIM je. Kenapa nak guna sijil halal yang dikeluarkan oleh ISA. Ok.. Ni sebab-sebabnya ya..

1) Proses permohonan sijil halal kepada JAKIM mengambil satu tempoh masa. Produk-produk Shaklee pula banyak. Jadi proses ini akan memakan masa. Rugilah syarikat Shaklee tak dapat nak pasarkan produk sementara menunggu sijil tersebut keluar. Jadi guna je sijil yang dikeluarkan oleh ISA. Jadi pihak Shaklee dapat jimatkan masa dan kos. Lagipun ISA sememangnya badan yang diiktiraf oleh JAKIM.

2) Kita kena tahu juga kenapa JAKIM wujudkan senarai badan-badan Islam yang diiktiraf oleh JAKIM di luar negara. Saya quote dari website JAKIM:

“Sebenarnya amat penting bagi semua pengguna Islam untuk mengetahui badan-badan Islam yang diiktiraf di seluruh negara. Ini dapat mengelakkan pengguna merasa ragu-ragu untuk membeli barangan atau memasuki premis-premis tertentu ketika berada di luar negara. Pengetahuan mengenai logo-logo badan Islam yang diiktiraf di luar negara juga penting agar pengguna tidak keliru. Berikut merupakan senarai badan Islam yang diiktiraf oleh JAKIM di luar negara.

Pengguna boleh menghubungi badan Islam yang diiktiraf atau menghubungi terus pihak JAKIM untuk maklumat lanjut.”

Berminat dengan rangkaian produk-produk Shaklee? Boleh menghubungi saya dengan beberapa cara di bawah.

SMS/WhatsApp: 019-454 8200

Email: personaglitters@gmail.com

Facebook Fanpage: Persona Medina

Facebook saya: Suhaida (boleh chatting untuk tanya apa-apa soalan tentang supplement)

*Pengedar Shaklee kawasan Perlis dan Kedah terutamanya Changlun. Juga menerima COD di UNIMAP Pauh Perlis, Simpang Empat Perlis dan Arau Perlis. Juga menerima pesanan dari seluruh Malaysia-penghantaran melalui Poslaju.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge