5 Sebab Kenapa Setiap Rumah Perlu Ada Performance Drink Di Bulan Ramadhan Ini

Pada bulan puasa  kita akan mengalami dehidrasi kerana tubuh kekurangan air di siang hari. Meminum banyak air semasa berbuka akan membantu tubuh untuk menjalani proses penghidratan semula. Tapi berapa ramai yang dapat minum sekurang-kurangnya 2 liter air sehari pada bulan Ramadhan ini?

Yer.. Kita memerlukan sekurag-kurangnya 2 liter air setiap hari bagi mengelakkan tubuh kita mengalami dehidrasi. Salah satu tanda tubuh kita mengalami dehidrasi apabila bibir menjadi kering dan pecah-pecah. Lebih teruk lagi bibir berdarah!

Ramai yang merungut kalau minum banyak air nanti kerap kencing pulak. Tak larat nak ulang-alik ke tandas. Solat terawikh pun akan terganggu sebab asyik rasa nak buang air je kan. Hal ini terjadi disebabkan kita minum air dengan banyak sekaligus. Untuk mengelakkan hal ini terjadi, minum sedikit air dalam satu-satu masa tapi pastikan minum degan kerap.

Cara lain untuk menghidrat tubuh dengan cepat adalah dengan mengambil minuman Performance keluaran Shaklee. Kenapa Performance adalah minuman yang perlu ada di setiap rumah pada bulan Ramadhan ni?

1. Performance Drink mempercepatkan proses penghidratan tubuh. Performance® Shaklee telah terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap penghidratan yang lebih cepat berbanding air.  Iyer.. dah dibuktikan secara klinikal tau. Bukan main cakap-cakap atau claim kosong je tau.

2. Performance Shaklee mengandungi Opticarb®.  Opticarb® adalah kandungan karbohidrat yang eksklusif yang terdapat di dalam Performance Drink ini. Opticarb® membekalkan tenaga dengan cepat dan berpanjangan. Memang elok sangat tu kalau jadi minuman sampingan semasa bersahur.

3. Mengandungi OPTI-LTYE™ iaitu campuran elektrolit  proprietari termasuklah sodium, potassium, kalsium dan magnesium bagi menyokong proses penghidratan secara optimum. Kandungan elektrolit ini membantu mencegah proses dehidrasi daripada berlaku. Sesuai sangat kan kalau minum semasa waktu bersahur. Jadi risiko untuk badan mengalami dehidrasi adalah kurang.

4. Performance Shaklee juga telah terbukti secara klinikal dapat  memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga otot. Jadi tak de lah lesu sangat di bulan puasa ni kan.

5. Shaklee juga memberi jaminan ketulenan untuk Performance Drink ini di mana ianya tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

bertenaga dengan performance drink shaklee

Berminat untuk mengetahui degan lebih lanjut tentang Performance Drink Shaklee ini? Anda boleh hubungi saya melalui beberapa cara di bawah:

SMS/WhatsApp: 019-454 8200

atau

Email: info.vitamin2u@gmail.com

performance drink shaklee

Performance Drink Shaklee

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge