Cara Menghilangkan Parut Jerawat Dengan Berkesan

Parut jerawat adalah benda yang paling tak best kan. Rasa geram jek dok tatap parut tu lama-lama. Bertuahlah orang yang melalui zaman remaja tanpa secuit jerawat pun tumbuh di muka. Kepada yang kurang bertuah tu jangan sedih-sedih kay. Setiap masalah ada jalan penyelesaiannya. Di sini saya nak share cara hilangkan parut jerawat dengan cepat.

1) Kurangkan pendedahan kepada sinaran UV

Pendedahan kepada sinaran matahari adalah salah satu punca yang menerukkan parut jerawat pada muka. Sinaran UV menjadikan parut jerawat bertambah gelap. Sinaran UV juga melambatkan proses pemulihan parut pada wajah. Dah tu tak kan tak nak keluar rumah kan. Jadi, rajin-rajinkan diri menggunakan payung sekiranya berjalan di bawah sinaran matahari.

Tapi kena ingat tau. Walaupun menggunakan payung ianya tidak mampu menangkis sinaran UV secara total 100%. Walaupun cuaca mendung tidak bermakna tiada sinaran UV yang terpancar. Jadi, amalkan memakai krim pelindung UV sebelum keluar rumah. Tak kiralah musim panas ke musim hujan ke, asal nak keluar rumah je jangan lupa pakai krim pelindung UV. Kebanyakan krim siang (day cream) yang pelbagai jenama di pasaran tu ada function sebagai pelindung UV. Paling bagus pilih yang SPF nya lebih dari 15.

2) Amalkan supplement untuk kecantikan kulit

i) Vitamin E

Cara paling mudah dan murah untuk menghilangkan parut jerawat adalah dengan mengamalkan Vitamin E. Vitamin E boleh didapati dalam bentuk oral (makan) dan topikal (sapu pada kulit). Namun begitu pengambilan Vitamin E dalam bentuk oral seperti kapsul adalah lebih berkesan berbanding menyapunya secara topikal pada kulit yang bermasalah.

ii) Vitamin C 500mg SR

Selain vitamin E, satu lagi produk yang menjadi kegemaran ramai wanita kat Malaysia ni adalah Vitamin C 500mg SR. Favourite saya juga! Pernah satu ketika, licin stok satu Malaysia gara-gara ramai sangat wanita Malaysia nak kulit cantik. Boleh baca di sini testimonial pengguna Vitamin C 500mg SR Shaklee.

satu lagi supplement yang dapat membantu menghilangkan parut jerawat adalah minuman yang berasaskan soya. Pilihan saya tentu sekali Vitamin C 500mg SR.

iii) Energizing Soy Protein (ESP)

Satu lagi supplement yang dapat membantu menghilangkan parut jerawat adalah minuman yang berasaskan soya. Soya telah terbukti dapat mencantikkan kulit. Pilihan saya tentu sekali Energizing Soy Protein (ESP SHAKLEE). Sebab kandungan kacang soyanya adalah berkualiti dan non GMO. (Baca DI SINI untuk mengetahui apakah non GMO)

Amalkan minum soya setiap hari. InsyaAllah parut jerawat akan semakin pudar. Dah ramai yang cuba cara ni. Alhamdulillah. Memang berkesan. Kombinasi Vitamin E, Vitamin C dan ESP adalah kombinasi terbaik untuk menghilangkan parut jerawat. ESP ni wanita mengandung dan menyusu pun boleh minum tau. Cuba baca testimonial cik puan ni kalau tak percaya.

Tapi kan. Lagi best cerita dari cik puan Nur Hidayah ni. Teruk gila parut demam campak dier. Boleh nangis tau kalau dapat parut demam campak macam ni. Memang tak keluar rumah la.

Tapi Alhamdulillah. Amazing sangat. Parut demam campak yang bersepah di muka tu dah hilang! Tengok video ni sampai habis untuk mengetahui cara cik puan Nur Hidayah menghilangkan parut demam campaknya.

Ubat Chicken Pox Dewasa Sampai Dia Jadi Miss Universe Semula from iReach HD on Vimeo.

Selamat mengamalkan tips-tips ini. Kalau berkesan jangan lupa share dengan kawan-kawan yang lain tau.

Isteri makin cantik suami makin sayang.

Isteri makin cantik suami makin sayang.

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge