ESP Shaklee Untuk Kulit

Sapa kat sini pernah dengar pasal ESP Shaklee atau nama penuhnya Energizing Soy Protein. Ya.. ESP berasaskan protein soy. Wanita yang mengandung yang suka minum soya dikatakan akan dapat anak yang mempunyai kulit yang cantik dan cerah. Betul ke? Wallahualam.

Namun begitu terdapat kajian yang menunjukkan amalan mengambil soya dapat mencantikkan kulit. Soya didapati dapat melembapkan kulit di samping dapat mengurangkan kulit berminyak. Soya juga dikatakan dapat melembutkan dan melicinkan kulit.

Soya juga dikatakan dapat mengurangkan kedutan halus di wajah. Dalam satu kajian yang dijalankan di Jepun yang dikeluarkan pada 2007 dalam Jurnal Nutritional Science and Vitaminology menunjukkan kulit wanita yang berumur sekitar 30-40 tahun yang mengamalkan pengambilan soya dapat memperbaiki kulit dari kedutan halus selepas 12 minggu.

Soya juga  dapat memperbaiki keanjalan kulit dengan menggalakkan penghasilan kolagen dalam sel badan. Ya.. soya adalah penggalak kolagen yang baik. Terdapat juga kajian yang menunjukkan soya dapat melambatkan proses penuaan.

Yang tu kajian yang kata. Tapi, jom kita tengok pulak apa kata orang yang sedang dan telah mengamalkan pengambilan ESP Shaklee setiap hari.

kulit cantik dengan esp shaklee

Ya.. inilah kata-kata salah seorang customer saya selepas mengambil ESP tak sampai 5 minggu. Asalnya dia mengambil ESP untuk maintain kesihatan badannya dan baby dalam kandungan. Tapi tak sangka pulak kulit dia juga makin improve. Best kan..

esp shaklee

ESP (Energizing Soy Protein) Shaklee

Berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang ESP?

Korang boleh hubungi saya melalui beberapa cara di bawah:

SMS/WhatsApp: 019-454 8200

Email: personaglitters@gmail.com

Facebook Fanpage: Persona Medina

Facebook saya: Suhaida (boleh chatting untuk tanya apa-apa soalan tentang supplement)

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge