Cara Mengatasi Altitude Sickness atau AMS (Acute Mountain Sickness)

Nak tau cara mengatasi Altitude Sickness atau Acute Mountain Sickness (AMS)? Teruskan baca sharing ni.

Altitude Sickness atau Acute Mountain Sickness (AMS) terjadi apabila seseorang itu mengalami keadaan-keadaan di bawah apabila naik ke ketinggian tinggi.

  • Pening
  • Loya
  • Muntah
  • Sukar bernafas
  • Rasa letih sangat

Hal ini terjadi kerana oksigen semakin kurang pada altitude yang tinggi.

Jadi, apa nak buat bila hal ini terjadi?

Cara Mengatasi Altitude Sickness atau Acute Mountain Sickness (AMS)

First, jangan panik. Then turun ke altitude lebih rendah.

Sebenarnya, terdapat cara mengatasi altitude sickness ni. Iaitu dengan mengamalkan CoQ-Trol Plus (sebutannya ko-qiu-trol).

CoQ ni bukanlah kita makan masa tengah pening-pening sebab altitude sickness tu. CoQ bukannya ubat untuk merawat altitude sickness. Tapi kita amalkan CoQ ni dari awal lagi. Katakanlah kita dah plan 2-3 bulan lagi nak hiking. Mestilah kita buat macam-macam preparation untuk fit kan. Masa tu jugak lah start amalkan CoQ ni.

Bawah ni adalah pengalaman seorang hikers yang mengamalkan CoQ-Trol Plus Shaklee.

Kandungan COQ-Trol Plus adalah CoQ10 (sebutannya ko-qiu-ten) atau ko-enzim Q10 yang sangat bagus dalam proses penghasilan tenaga.

Apa yang menjadikan formulasi ini istimewa?
Ianya dilengkapkan dengan tokoferol dan Resveratrol. Kombinasi ini terbaik untuk tenaga.

Bila dah plan nak ke tempat tinggi, contohnya mendaki gunung atau bercuti di kawasan pergunungan seperti Switzerland, anda dah boleh start mengamalkan COQ-Trol Plus.

Kena faham tau. CoQ-Trol Plus bukanlah sejenis ubat untuk merawat altitude sickness tau. CoQ-Trol Plus membantu jantung kita mengepam dgn lebih efisyen pada altitude tinggi.

Keistimewaan CoQ-Trol Plus Shaklee

  • Mengandungi 100mg ko-enzim Q10
  • Dilengkapkan dengan 5.5mg tokoferol. Tokoferol ini adalah Vitamin E.
  • Mengandungi 2mg Resveratrol
  • Untuk penyerapan optimum, ia dilengkapi dengan
    sistem penghantaran minyak zaitun.
  • Formulasi berpaten untuk meningkatkan penyerapan CoQ10. Dengan Patent No. MY-139379-A

CoQ10 adalah komponen penting dalam penghasilan tenaga. CoQ10 bertindak seperti ‘spark plug’ yang menghidupkan enjin kenderaan. Bayangkan kalau ‘spark plug’ tak de. Kenderaan tak dapat dihidupkan!

Begitulah fungsi CoQ10 yang bertindak memulakan penghasilan tenaga. Sel-sel badan akan menghasilkan lebih banyak tenaga. Jadi, badan kita dapat berfungsi dengan lebih baik.

Boleh terus klik ikon bawah ni untuk membeli CoQ-Trol Plus Shaklee.

 

Atau contact je Sue menggunakan mana-mana cara di bawah untuk pembelian.

SMS/WHatsApp: 019-4548200

Email: info.vitamin2u@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/suhaida.suaid

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge