Perniagaan Yang Kalis Kemelesetan Ekonomi

Zaman ekonomi gawat banyak bisnes yang terjejas. Kuasa membeli ramai orang semakin kurang. Namun begitu, terdapat perniagaan yang kalis kemelesetan ekonomi. 

Seperti kata Tuan Khairul Amin dan Puan Norfaziela.

Tak sangka dalam keadaan ekonomi gawat dan kuasa membeli pengguna rendah, bisnes kami masih berkembang. Inilah keistimewaan bisnes yang “Recession Proof’. Dengan produk yang boleh ‘ikat pelanggan’ dan sistem bisnes yang terbukti, kami berjaya. Bisnes sudah tentu tak semudah makan gaji.

Tanggal 31 Ogos 2018 semalam, suami isteri ini berjaya mencapai level tertinggi di dalam Shaklee iaitu Master Coordinator. Tahniah buat mereka.

Tau tak.

Encik Khairul Amin ni bukan calang-calang orang tau. Dia pernah memegang jawatan sebagai Project Manager di sebuah syarikat Oil & Gas yang terkemuka. Dia resign dari jawatan tersebut kerana bisnes Shaklee yang mereka suami isteri semakin berkembang dan telah melebihi gajinya!

Jutaan Tahniah buat mereka suami isteri.

Sue setuju dengan kenyataan bisnes Shaklee ini adalah perniagaan yang kalis kemelesetan ekonomi. Kenapa? Dalam keadaan Malaysia yang semakin moden dan maju, tahap kesihatan penduduk Malaysia semakin merosot. Malaysia kini di tangga teratas

Apabila sibuk dengan kerja, seseorang itu cenderung untuk mengabaikan kesihatannya. Makan tak tentu waktu sebab sibuk. Makanan yang diambil kurang seimbang sebab makan apa sahaja yang sempat. Tak sempat nak bersenam. Tidur tak cukup. Kalau tidur cukup pon belum tentu berkualiti sebab sebelum tido dah pikir keje yang kena settlekan esok. Sampai termimpi-mimpi pasal keje. Ditambah pulak dengan stress kerja. Semua itu lama-kelamaan akan menjejaskan kesihatan.

Nampak tak. Orang-orang sebegini akan memerlukan sokongan kesihatan bila jatuh sakit. Orang sebegini juga memerlukan sokongan kesihatan untuk melaksanakan rutin diorang supaya tidak terganggu akibat letih dan tidak cukup rehat. Sebab tu lah, bagi Sue, bisnes yang berkaitan kesihatan adalah sejenis perniagaan yang kalis kemelesetan ekonomi.

Pengalaman Sue sendiri dengan bisnes Shaklee setakat ini, walaupon GST diperkenalkan, kemudian diganti pulak dengan SST, semua ini tidak menjejaskan bisnes ini. Orang tetap cari Shaklee. Alhamdulillah..

Sue juga pernah share Kenapa Sue Pilih Bisnes Shaklee. 

Video ni sharing dari pasangan suami isteri ini kenapa mereka pilih bisnes Shaklee.

 

Sekiranya anda masih tercari-cari bisnes untuk dapatkan side income, inilah bisnesnya. Mudah dijalankan dimana-mana pun. Senang nak dapat return customers.

Nak tau tentang bisnes Shaklee ini dengan lebih lanjut?

Boleh contact Sue menggunakan mana-mana cara di bawah.

SMS/WHatsApp: 019-4548200

Email: info.vitamin2u@gmail.com

Facebook Personal: https://www.facebook.com/suhaida.suaid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge