Website Untuk Kalori Makanan Malaysia

Bagi mereka-mereka di luar sana yang dalam proses menurunkan berat badan, dalam proses nak kurus, pengiraan kalori makanan adalah sangat penting. Susah sangat nak cari berapa kalori makanan kat Malaysia ni kan? Kebanyakan kalori makanan yang ada kat internet adalah dari negara barat. Gaya pemakanan diorang tersangatlah berbeza dengan kita kat sini. Jadi sangatlah tak best dan tak bermotivasi untuk kira kalori makanan yang kita ambil sehari-hari kalau google jek tak dapat-dapat.

Ok. Sekarang dah susah macam dulu dah. Sebab dah ada website yang best untuk tengok kalori makanan orang Malaysia.

Website tersebut adalah:

www.cekodok.com

Inilah lama web cekodok.com tu

Inilah lama web cekodok.com tu

Haa.. nama pun dah nampak keMalaysiaannya kan. Laman web ini dibagunkan oleh Kevin Zahri. Siapa tak kenal Kevin Zahri kan. Contoh salah satu kalori makanan yang terdapat dalam website tersebut.

Kalori mee bandung

Kalori mee bandung

Website ini sangat menarik dan sangat membantu mereka-mereka yang sentiasa mengambil berat jumlah kalori makanan yang diambil setiap hari.

p/s: Share lah dengan cinta hati korang yang berhajat nak kurus tu 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge